Studentenraad

In ons streven naar een goed en fijn leerklimaat denken studenten mee. Deze inspraak gebeurt in een studentenraad. Hierin worden de belangen van de studenten in de school behartigd. De studentenraad bestaat uit maximaal 11 leden, die door en uit de studenten worden gekozen. Alle studenten mogen deelnemen aan de verkiezingen voor de studentenraad. 

De teamleider en directeur zitten bij de vergaderingen als adviseur van de school. De leden brengen vergaderpunten in en koppelen terug naar hun eigen mentorgroep.

Studenten Aeres MBO zijn het meest tevreden blijkt uit JOB monitor

Studenten van Aeres MBO zijn het meest tevreden over hun school en opleiding. Onze studenten geven hun opleiding een 7,1 (landelijk 6,7) en de school scoort een 6,9 (landelijk 6,6). Onze studenten zijn goed te spreken over de (studie)loopbaanbegeleiding en de sfeer en veiligheid op school. Zo blijkt uit de JOB-monitor 2020. 

Iedere twee jaar organiseert de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) het grootste tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten in Nederland. Ruim 60% van onze mbo’ers gaf aan wat zij goed vinden gaan op hun school en wat er beter kan. De JOB-monitor levert dus belangrijke informatie op, waar ook het ministerie van Onderwijs gebruik van maakt.

Constante kwaliteit

Aeres MBO is opnieuw uitgeroepen tot beste groene school in de Keuzegids mbo 2021. We zijn erg blij met deze positieve waardering! 

Het mbo-onderwijs bij Aeres MBO is van een constante kwaliteit. In de Keuzegids MBO staan onze opleidingen al vele jaren in de Top 3 van beste beroepscolleges (agrarisch opleidingscentrum) van Nederland. De Keuzegids MBO is een gids die jaarlijks alle mbo-opleidingen in Nederland (roc's, beroepscolleges en vakscholen) met elkaar vergelijkt.


Meer weten? Lees het hier op de algemene website van Aeres MBO.