Vakexpert voeding en technologie - Operator C

Mijn interesse
Voeding en gezondheid
Ik zoek
BBL (werken en leren)
Mijn niveau
Mbo niveau 4

Als Vakexpert voeding en technologie - Operator C (Procesoperator C voeding) werk je in de levensmiddelenindustrie. Je hebt verstand van het productieproces (operator), maar ook het op de juiste wijze instellen van apparatuur en oplossen van storingen (technologie en techniek).

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding leer je hoe je een voedingsproduct moet maken. Je leert de recepturen kennen en zorgt ervoor dat het hele productieproces efficiënt, veilig en milieuverantwoord verloopt. Je leert ingewikkelde productieprocessen bewaken en houdt daarbij rekening met de product eigenschappen en voedselveiligheid. Ook leer je de apparatuur en regelsystemen op de juiste wijze in te stellen en storingen zelf te verhelpen. Daarnaast ga je tijdens de opleiding aan de slag met het onderhouden van apparatuur. Als Vakexpert voeding en technologie - Operator C (Procesoperator C voeding) heb je een aansturende en coördinerende rol en kan je meerdere dingen tegelijk. Je werkt zelfstandig en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk. Je bent op de hoogte van economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en houdt hier rekening mee.


Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toelatingseisen

Duur: deze opleiding duurt drie jaar.
Toelatingseisen: Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg, overgangsbewijs havo 3 naar havo 4, mbo diploma niveau 3

Toekomst

De vraag naar technische operators is groot. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij veel bedrijven, zowel bij grote internationale spelers als kleinschalige bedrijven op gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking. Vervolg na je studie Met een diploma Vakexpert voeding en technologie - Operator C (Procesoperator C voeding) kun je doorleren op verschillende hbo opleidingen, bijvoorbeeld in de richting techniek of voedingstechnologie. Natuurlijk kun je ook gaan werken.
Voor deze opleiding zijn de baankansen op dit moment nog onbekend. Je vindt meer hierover op de website: www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.
Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: