Alles over aanmelden

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden voor één van de mbo-opleidingen van Aeres MBO Almere? Dat kan digitaal via de paarse knop ‘Meld je aan’ rechtsboven op deze pagina. Bij het aanmelden is het handig om een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden:

  • Je identiteitsbewijs voor o.a. je burgerservicenummer
  • Gegevens van je vooropleiding

We raden je aan om een scan of foto van relevante documenten zoals diploma, cijferlijsten, verklaringen te maken. Deze kun je namelijk bij de laatste stap van je aanmelding uploaden.

Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met in de bijlage een brief. De brief is een bevestiging dat je aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen. Je ontvangt later een uitnodiging voor een intakegesprek en dan word je verder geïnformeerd over de vervolgstappen.

Aanmelden voor 1 mei 2020*
Wil je je aanmelden voor een mbo-opleiding dan moet je dit uiterlijk op 1 mei voorafgaand aan het betreffende studiejaar doen. Indien je je aanmeldt voor 1 mei, voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplicht gestelde intake-activiteiten is sprake van toelatingsrecht. Indien je aanmelding is ontvangen na 1 mei en/of als je niet verschijnt bij de verplichte intakeactiviteiten, dan kan je nog steeds worden toegelaten. Het recht om toegelaten te worden tot de gekozen opleiding is er dan echter niet. Lees het document Toelatingsbeleid en intakeprocedure voor meer informatie.

* in verband met corona-maatregelen is de inschrijfdatum vooralsnog verschoven van 1 april naar 1 mei 2020. 

Let op:

De opleiding Dierverzorging (niveau 2) van Aeres MBO Almere is extra populair. Daarom heeft deze opleiding een beperkt aantal plaatsen. Dit heet numerus fixus, het betekent letterlijk ‘een vast aantal’. Selectie vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Bij aanmelding na 1 april bestaat de kans dat je voor onderstaande opleiding niet meer geplaatst kunt worden en daardoor op een wachtlijst terechtkomt:

Opleiding met numerus fixus Aeres MBO Almere
- Medewerker Dierverzorging (niveau 2, BOL) 25 plekken 


Vragen?

Heb je nog vragen over de aanmelding? Dan kan je een mail sturen naar: administratie.mbo.almere@aeres.nl of bellen met de deelnemersadministratie, mevrouw A. Janzen op 088-0205400.