Alles over aanmelden

Wil je je aanmelden voor een mbo-opleiding dan moet je dit uiterlijk op 1 april voorafgaand aan het betreffende studiejaar doen. Indien je je aanmeldt voor 1 april, voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplicht gestelde intake-activiteiten is sprake van toelatingsrecht. Indien je aanmelding is ontvangen na 1 april en/of als je niet verschijnt bij de verplichte intakeactiviteiten, dan kan je nog steeds worden toegelaten. Het recht om toegelaten te worden tot de gekozen opleiding is er dan echter niet. Lees het document Toelatingsbeleid en intakeprocedure voor meer informatie.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden voor één van de mbo-opleidingen van Aeres MBO Almere?Dat kan digitaal via de paarse knop ‘Meld je aan’ rechtsboven op deze pagina. Bij het aanmelden is het handig om een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden:

  • Je identiteitsbewijs voor o.a. je burgerservicenummer
  • Gegevens van je vooropleiding

We raden je aan om een scan of foto van relevante documenten zoals diploma, cijferlijsten, verklaringen te maken. Deze kun je namelijk bij de laatste stap van je aanmelding uploaden.

Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met in de bijlage een brief. De brief is een bevestiging dat je aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen. Je ontvangt later een uitnodiging voor een intakegesprek en dan word je verder geïnformeerd over de vervolgstappen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de aanmelding? Dan kan je een mail sturen naar: administratie.mbo.almere@aeres.nl of bellen met de deelnemersadministratie, mevrouw A. Janzen op 088-0205400.