Traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving

Wil jij uitgroeien tot boomexpert van de toekomst? Dan is het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving de ideale start van je loopbaan als boomexpert. Dit traineeship, dat Aeres MBO Almere in samenwerking met BomenCampus aanbiedt, is een maatwerktraject op mbo niveau 4.

Werken en leren

Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving is een betaald fulltime traineeship. Het traineeship bestaat uit 4 intensieve opleidingsmaanden en 20 maanden werken en leren.Je wordt opgeleid en getraind door erkende professionals uit het bomenvakgebied voor een brede basis aan kennis en vaardigheden, waar je de rest van je groene loopbaan profijt van hebt. Bij je leerwerkbedrijf werk je aan verschillende interessante bomenklussen. Rond je het traineeship succesvol af, dan kun je daarna gegarandeerd aan de slag in het vakgebied.

Wat ga je doen

Het traineeship is opgedeeld in 3 fasen:

 1. Introductie. In de eerste maand laten we jou uitgebreid kennismaken met alle aspecten van het werkveld en geven we je inzicht in de markt. Je werkt met je hoofd (boomsoorten, boomveiligheid, veilig werken langs de weg, ICT) én met je handen (motorzagen, snuffelstage).
 2. Brede basis. Na de introductie leer je in de brede basis alle facetten van het boombeheer kennen: groeiplaats, dataregistratie, ziekten en aantastingen, maar ook het werken met GIS-pakketten, bestekken en contracten en communicatie.
 3. Werken en leren. En dan begint het werkend leren! Eens per twee weken kom je een dag naar school, de overige dagen ben je aan het werk bij jouw leerwerkbedrijf. Dit kan een gemeente zijn, een adviesbureau of een organisatie die zich bezighoudt met de inrichting of het onderhoud van de openbare ruimte.

Waarom is dit iets voor jou?

 • Je maakt werk van je passie
 • Je leert alles over boombeheer
 • Je wilt praktijkgericht leren en werken
 • Je ontvangt gelijk een salaris
 • Je hebt een baangarantie
 • Je levert een bijdrage aan een duurzame wereld

Na het traineeship

Rond je het traineeship succesvol af, dan kun je daarna gegarandeerd aan de slag in het vakgebied. Je kunt denken aan een functie als aankomend boombeheerder, boominspecteur of beginnend boomadviseur. Maar je kunt je ook gaan ontwikkelen richting projectleider, werkvoorbereider, toezichthouder of directievoerder.

Belangrijk

 • Je bent in bezit van rijbewijs B
 • Je bent fulltime beschikbaar voor de duur van het traineeship
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring

Kennismaken

Voor meer informatie kijk je op de website van BomenCampus. Je kunt je hier ook aanmelden voor een kennismakingssessie.

Meld je aan voor een kennismakingsmoment