Maatwerkopleiding Bomen in Stedelijk Gebied

Wil jij uitgroeien tot boomexpert van de toekomst? Dan is de maatwerkopleiding Bomen in Stedelijk Gebied misschien iets voor jou. Deze opleiding, die Aeres MBO Almere in samenwerking met BomenCampus aanbieden, is een maatwerktraject op mbo niveau 4 waar jij wordt opgeleid tot boomexpert. Met de juiste vooropleiding kun je deze in twee jaar afronden.

 

Download de brochure

 

BBL-opleiding

In twee jaar tijd leer je alles over het beheren van bomen in de openbare ruimte. In theorie, maar zeker ook in de praktijk. Vanaf de vijfde maand van je opleiding ga je namelijk aan de slag bij een leerwerkplek – eerst als stagiair, later als leerling medewerker. Zo leer je het vak direct van boomexperts in het werkveld.

 

Wat ga je doen

De opleiding is opgedeeld in 4 fasen:

  1. Introductie – in de eerste maand laten we jou uitgebreid kennismaken met alle aspecten van het werkveld en geven we je inzicht in de markt. Je werkt met je hoofd (boomsoorten, boomveiligheid, veilig werken langs de weg, ICT) én met je handen (motorzagen, snuffelstage).
  2. De brede basis – na de introductie leer je in de brede basis alle facetten van het boombeheer kennen: groeiplaats, dataregistratie, ziekten en aantastingen, maar ook het werken met GIS-pakketten, bestekken en contracten en communicatie.
  3. Stage – zat je de eerste vier maanden vooral in de schoolbanken, in de vijfde en zesde maand ben je voor het grootste deel aan het werk op je stageplak. Eens per week kom je naar school. Een fijne tussenstap voordat het werkend leren écht van start gaat.
  4. Boombeheer – en dan begint het werkend leren! Eens per twee weken kom je een dag naar school, de overige dagen ben je aan het werk bij jouw leerwerkplek. Dit kan een gemeente zijn, een adviesbureau of een organisatie die zich bezighoudt met de inrichting of het onderhoud van de openbare ruimte. Bijkomend voordeel: vanaf dit moment ontvang je ook elke maand salaris!

Meer informatie

Voor meer informatie kijk je op de website van BomenCampus.

Of meld je hier aan voor een van de kennismakingsmomenten of voor de opleiding.

 

Meld je aan voor een kennismakingsmoment

Meld je aan voor de opleiding