Aeres MBO Almere richt zich in toenemende mate op het bieden van opleidingen met een internationale focus en is partner bij de ontwikkeling van het Erasmus+ project.

European Professional Zookeeper Qualification Framework

Het European Professional Zookeeper Qualification Framework is een Erasmus+ project gecoördineerd door de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Sinds 2015 is Aeres partner bij de ontwikkeling van dit framework.

De scholingsmogelijkheden voor dierverzorgers in de Europese dierentuinen variëren enorm. Waar West-Europese landen de kwalificaties gestandaardiseerd hebben, ontbreken in veel andere EU-lidstaten de kwalificaties en opleidingen. Dit heeft binnen de EU geresulteerd in een kloof van professionaliteit en mobiliteit van dierverzorgers. 

Het doel van dit project is om sleutelcompetenties in kaart te brengen van professionele dierverzorgers in Europese dierentuinen en om trainingsmodules te ontwikkelen om dierentuinmedewerkers bij te kunnen scholen tot het gewenste niveau. 

Naast Aeres zijn nog zeven andere partnerorganisaties betrokken bij dit Erasmus+ project: Chester Zoo (UK), Sparsholt College (UK), Romanian Zoo and Aquarium Federation (Roemenië), Zagreb Zoo (Kroatië), Kaunas Zoo (Litouwen), Wrocław Zoo (Polen) en EAZA.


Aeres wordt vertegenwoordigd door docenten van Aeres MBO Almere en Aeres MBO Barneveld.

Meer informatie vindt u op: