Online open dag - Aeres MBO Almere

Hoi! Welkom bij de online open dag van Aeres MBO Almere. Normaal gesproken ontvangen we je op een open dag bij de voordeur, met een kopje koffie en wat lekkers. Maar dat kan nu even niet. Om je toch zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je studiekeuze, kun je op deze pagina meer lezen over onze school, video's bekijken en presentaties bijwonen. Allemaal vanaf je eigen, comfortabele bank!

Hoe werkt een online open dag?

Nu jij je aan het oriënteren bent op een studie wil je natuurlijk graag weten hoe het eraan toe gaat op onze school: Hoe ziet het gebouw eruit? Wie zijn de docenten? Voel ik me hier thuis?

En je wilt graag informatie over onze opleidingen: Welke vakken krijg je? Hoe is de verdeling tussen hoorcolleges, werkcolleges, practica en stages? Hoe ziet mijn leven als student er straks uit? Op onze online open dag krijg je antwoord op al deze vragen. Hoe? Volg het stappenplan en mis niets!

 1. Welkom: Bekijk de algemene video en krijg een indruk van het gebouw.
 2. Meld je aan voor een webinar: Claim een plekje bij één van onze webinars op 3 juni aanstaande. 
 3. Kies je opleiding: Bekijk video’s & voorlichtingspresentaties en lees de verhalen van de studenten van de opleiding van je keuze.

Neem een kijkje!

Welkom! Leuk dat je er bent! Om te beginnen hebben we een algemene video over Aeres MBO Almere voor je klaarstaan. Daaronder vind je de verschillende opleidingen en kun je per opleiding presentatie(s) downloaden en video's bekijken.


Ik ben heel tevreden met de docenten hier. Ze helpen ons heel goed in de studie, ze zijn heel benaderbaar en er is goed en persoonlijk contact.

Jonne, Student Toegepaste biologie

Kies jouw opleiding

Aeres MBO Almere is een unieke en moderne mbo school in Flevoland met focus op duurzaamheid, ondernemerschap, met veel praktijk, stage en excursies, een open sfeer en toekomstperspectief.

Met de diverse richtingen die we aanbieden is er voor elk wat wils! 😉
Kies hieronder je opleidingsrichting, bekijk video’s over de opleidingen, download presentaties en chat met docenten. 

Veelgestelde vragen

 • Ja, zeker. De presentaties en video's blijven online staan, zodat je deze nog altijd een keer kan bekijken. Wanneer je daarna nog vragen hebt, zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon te bereiken.

 • Per opleiding zit er een docent klaar om per chat al jouw vragen te beantwoorden. Op de opleidingspagina's lees je precies hoe je kan chatten. 

 • Mocht je na de open dag nog vragen hebben, zijn deze docenten per e-mail te benaderen. Het e-mailadres van onze docenten is te vinden op de opleidingspagina. 

 • Wij begrijpen dat je ook een gevoel wil krijgen van de school en daar een rondje wil lopen. Daarom is er besloten om op individuele verzoeken in te gaan en privé rondleidingen aan te bieden. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar s.wilke@aeres.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • De presentatie kan je opvragen door een e-mail te sturen naar s.wilke@aeres.nl, met hierin in welke opleiding je interesse hebt.

 • Leuk dat jij je wilt aanmelden! Dit kan gemakkelijk door op de knop 'aanmelden' te klikken, rechts bovenaan onze pagina's. 

  Heb je hulp nodig bij het aanmelden, of vragen over je aanmelding? Schroom niet om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar op het nummer: 088 020 5400. 

Open Dagen 2020 - 2021

Wij hopen jullie aankomend schooljaar gewoon, zoals gebruikelijk, weer in reallife te mogen ontmoeten. Vooralsnog staan onze open dagen gepland op de volgende data:

- Donderdag 10 oktober, 19.30 - 21.00 uur

- Vrijdag 12 februari, 19.30 - 21.00 uur

- Zaterdag 13 februari, 10.30 - 13.00 uur

- Donderdag 18 maart, 19.30 - 21.00 uur

- Donderdag 27 mei, 15.00 - 17.00 uur (last minute voorlichting)