Droom je er van om medewerker natuur of ecologisch groenbeheer te worden én wil je bijdragen aan meer biodiversiteit? Heb je plannen voor een voedselbos of zie je jezelf wel als een echte bushcrafter? Dan is deze opleiding wat voor jou! In drie jaar tijd haal je je diploma op niveau 3. Met twee jaar extra word je Ecoloog op niveau 4.
Talent voor groei

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met natuur in en om de stad. Je leert algemene groene vaardigheden, zoals snoeien en bosmaaien. Je bedenkt duurzame, groene oplossingen voor klimaatadaptatie en vergroening van de stad. Je werkt mee in buurtprojecten. Je inventariseert inheemse flora en fauna en onderzoekt de bodem- en waterkwaliteit. 

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen

Uitvoerende functie in onderzoek en ontwikkeling bij natuurberheerorganisaties zoals Waterschappen, Staats bosbeheer, Natuurmonumenten, Landschapsbeheer. Gemeente-afdelingen groen en ecologie. (Ecologische) Groenbedrijven, hoveniers en campings. Natuureducatie en vrijwilligersorganisaties zoals IVN en Stad en natuur.

Vervolg na je studie

 Na een studie op niveau 3 kun je door naar niveau 4. Bij Aeres MBO Almere kun je kiezen voor Toegepaste Biologie: Ecoloog, Wildlife & nature, Adviseur leefomgeving, Onderzoeker leefomgeving. Je stroomt dan in leerjaar 2 in. Mbo (niveau 4) Het levende gebouw of De levende tuin. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: