Dáárom Aeres MBO Barneveld

Aeres MBO Barneveld is een bijzondere school. Als enige onderwijsinstelling in Nederland beschikken wij over een dierentuinvergunning. Conservatie, dierecologie en educatie zijn verweven in ons onderwijsprogramma.

“Aeres MBO Barneveld heeft een unieke leer- en werkomgeving gecreëerd die inspirerend en uitdagend is. Zodra je onze campus betreedt, proef je de sfeer van dieren om je heen. Sinds enige tijd zijn wij in het bezit van een dierentuinvergunning. Het voordeel hiervan is dat we meerdere bijzondere diersoorten mogen houden, fokprogramma’s op kunnen zetten en de organisatie van educatieve activiteiten voor publiek (zoals rondleidingen, ontvangsten van basisscholen, workshops, etc) onderdeel kunnen maken van ons onderwijsprogramma. Het is ons doel om studenten actief te betrekken bij het reilen en zeilen van deze publieksactiviteiten. Belangrijk daarbij is dat ze leren hoe je publiek een warm welkom geeft en elke activiteit tot een belevenis maakt.

We hopen je binnenkort te mogen begroeten op één van onze open dagen. Vergeet dan niet de beleefroute te lopen langs de verschillende dierverblijven en praktijkfaciliteiten"

Gertwim de Haas Directeur Aeres MBO Barneveld