Hippische opleidingen

Adres: Kapweg 30, Kootwijkerbroek

 

Aeres MBO Barneveld heeft een unieke leer- en werkomgeving gecreëerd die inspirerend en uitdagend is. Sinds september 2018 beschikken wij over het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek. Een prachtige praktijklocatie, waarin het praktijkonderwijs van onze hippische opleidingen is ondergebracht. Studenten worden met de pendelbus vanaf de schoollocatie in Barneveld vervoerd naar het Aeres hippisch centrum, Kapweg 30 in Kootwijkerbroek.

 

Met dit complete hippische terrein (van maar liefst 6,5 hectare) met binnen- en buitenrijbanen en hoefsmederij, kan Aeres hippische opleidingen van het hoogste kwaliteitsniveau aanbieden.

 

De kracht van het centrum zit in de expertise die het uitstraalt en de professionals en ervaren instructeurs die hun passie overdragen op de studenten. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld. Het voordeel hiervan is dat we verschillende grote hippische evenementen gezamenlijk organiseren en onderdeel kunnen maken van het onderwijsprogramma. 

 

Het is ons doel om jou als student actief te betrekken. Door samen met onze studenten, onder professionele begeleiding van docenten, het Aeres Hippisch Centrum te runnen, leer je aanpakken, verantwoordelijkheid dragen en krijg je een realistisch beeld van de sector. Dit zijn belangrijke eigenschappen waar de arbeidsmarkt in de hippische sector om vraagt. Je doet hierdoor ervaring op die je straks in je werk goed kunt gebruiken.

Download hier de hippische opleidingsbrochure van 2021-2022