Aeres MBO Groen grond en infra straatwerk aanleggen

Als medewerker groen, grond en groene infra werk je graag met geavanceerde trekkers, grondverzetmachines en ander materieel. Je bent bezig met bijvoorbeeld aanleg van sportvelden, egalisering van grond, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. Je weet hoe je machines instelt en hoe je er veilig mee werkt. Vaak gaat het om klussen in de weg- en waterbouw of in groot groen en werk je in een team.

Goed om te weten

Het eerste jaar start je in de BOL, waarbij je ongeveer 2/3 deel school en 1/3 deel stage hebt, in weken verdeeld.
Na een voortgangsgesprek aan het einde van het 1e leerjaar, bekijken we samen met jou wat de beste weg is om in het 2e leerjaar verder te gaan, de BOL of BBL de BBL variant. BBL roosteren we bij Aeres MBO Barneveld in weken.
Je komt dan ongeveer 8 tot 9 weken naar school en gaat de andere weken aan het werk op je leerbedrijf.

Wat ga je leren?

Je leert van alles over de machines waar je mee werkt en de grond waarop je werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties, maar vanzelfsprekend leer je ook over techniek en onderhoud van het materiaal en over veilig werken met de grote machines (het VCA-certificaat). Je leert over bodem, grond, landmeten en waterpassen. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en je leert werken in een team.

Mogelijke beroepen

  • Medewerker Groen, Grond & Infra (loonwerk)

Toelatingsvoorwaarden

  • Vanaf vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding (mbo-niveau 1)
Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met je diploma kun je aan het werk bij loonwerkbedrijven die in stad of platteland zorgen voor het nodige grondverzet. Bijvoorbeeld als chauffeur of kraanmachinist. Dat kan ook bij waterschappen, in groenaanleg, bosbeheer of bij beheer van sport- en recreatieterreinen.

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter beschikbaar.

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld