Aeres MBO Groen grond en infra aanleg riolering

Een ondernemer groen, grond en infra heeft niet alleen een passie voor geavanceerde trekkers en ander materieel, maar vindt ondernemen leuk en heeft misschien al een eigen bedrijf. Of je gaat eerst aan de slag bij loonwerkbedrijven, waterschappen of beheerders van sport- en recreatieterreinen. Afwisselend werk waarbij je voorbereidend bureauwerk combineert met uitvoerend buitenwerk. Je voert klussen uit, bijvoorbeeld in aanleg van sportvelden, egalisering van terreinen, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. Je stuurt collega’s aan en zorgt uiteindelijk dat de klant tevreden is over het werk.

Wat ga je leren?

Je leert echt ondernemen, met zaken zoals kostprijs berekenen, administratie doen, medewerkers aansturen en werkzaamheden organiseren. Ook leer je overleggen en onderhandelen met opdrachtgevers en leveranciers. Verder leer je van alles over de machines waarmee je werkt en de grond waarop je werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Je leert ook over techniek en onderhoud van het materiaal en over veiligheid (het VCA-certificaat), over landmeten, waterpassen, bestekken lezen en de inzet van GPS en GIS. In het derde jaar behaal je een BHV-certificaat en leer je hijsen met grondverzetmachines.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Een volledige indicatie van de opleidingskosten 2024-2025 download je hier

Toekomst

Alles in deze opleiding is gericht op ondernemen. Je kunt met je diploma in verschillende functies, uitvoerend, werkvoorbereidend en leidinggevend, aan de slag. Als calculator of projectleider bijvoorbeeld. Dat kan bij loonbedrijven, waterschappen, in bosbeheer, of bij beheerders van sport- en recreatieterreinen. Of je begint een eigen loonbedrijf.

Over de baankansen van deze opleiding zijn nog geen gegevens beschikbaar op de website www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld