Aeres MBO Groen grond en infra straatwerk aanleggen
Als vakbekwaam medewerker groen, grond en groene infra werk je graag met geavanceerde trekkers, grondverzetmachines en ander groot materieel. Je bent buiten bezig met bijvoorbeeld aanleg van sportvelden, egalisering van terreinen, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. Je weet hoe je machines instelt en hoe je er veilig mee werkt. Vaak gaat het om klussen in de weg- en waterbouw of in groot groen en werk je in een team. Jij hebt dan vaak de leiding, maakt de werkplanning, verdeelt taken en ziet erop toe dat de klant tevreden is over het werk.

Wat ga je leren?

Je leert van alles over de machines waar je mee werkt en de grond waarop je werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties, en verder leer je ook over techniek en onderhoud van het materiaal en over veiligheid (het VCA-certificaat). Je leert over landmeten, waterpassen, bestekken lezen en de inzet van GPS en GIS. In het derde jaar behaal je een BHV-certificaat en leer je hijsen met grondverzetmachines. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en verder leer je goed samenwerken en aansturen van je collega’s.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Een volledige indicatie van de opleidingskosten 2024-2025 download je hier

Toekomst

Met je diploma kun je aan het werk bij loonwerkbedrijven die in stad of platteland zorgen voor het nodige grondverzet. Als chauffeur, kraanmachinist of als technisch medewerker en planner van de klussen. Dat kan ook bij waterschappen, in groenaanleg, bosbeheer of bij beheer van sport- en recreatieterreinen.

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld