Paraveterinair opleiding dierenartsassistent MBO

Opleiding Paraveterinair in Barneveld

De opleiding paraveterinair dierenartsassistent volgen in Barneveld

Aeres MBO Barneveld is een begrip in de dierensector!

Wil je iets met dieren doen? Dan ga je in Barneveld naar school. Op onze school leer je niet alleen de praktische kant van dierverzorging, maar ook alles over welzijn, gezondheid en gedrag. Je krijgt les van ruim 40 dierenartsen en dierspecialisten die naast docent/dierenarts ook expert zijn in diverse diergroepen. Zij zijn net als jij bezig met hun passie en leren jou alle kneepjes van het vak. 

Alles gebeurt hier in het echt
Kies je voor de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent (Dier & Gezondheid), dan ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van onze 2500 dieren. Zo leer je hanteren en omgaan met verschillende diersoorten. Je leert alles over het natuurlijke en afwijkende gedrag van dieren. Met deze kennis leer je de symptomen van ziekten herkennen, om als Paraveteriniar Dierenartsassistent zo goed mogelijk de dierenarts te kunnen ondersteunen.

Wil jij als aankomend paraveterinair dierenartsassistent alle leren over diergezondheid en het welzijn van (huis)dieren? Dan ben je bij het Paraveterinair Centrum van Aeres MBO Barneveld op de juiste plek.

Wij hebben een grote diversiteit aan diersoorten en rassen op onze campus, deze dieren worden direct in de praktijklessen ingezet tijdens de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent. Praktijklessen maken dagelijks deel uit van de opleiding, je leert onder andere hoe je een gebit van een hond of kat reinigt, assisteert bij operaties in één van onze operatie kamers en het maken en technisch beoordelen van röntgenfoto's. Het vak van een Paraveterinair Dierenartsassistent is heel divers, veel leer je bij ons in de praktijk door het zelf te doen!

Erkend internationaal diploma
Wij leren jou de kneepjes van het vak. Dit geeft jou de kans om bij een binnen- of buitenlandse dierenarts aan de slag te gaan. Onze diploma's staan hoog aangeschreven en zijn internationaal erkend. Met ons diploma kun je je laten registreren in het Diergeneeskunderegister. Kortom, jouw toekomst begint in Barneveld!


Een voorbeeld uit onze praktijklessen, bekijk de video hieronder:


 

Welke paraveterinaire opleiding kies jij?

Deze opleiding kent meerdere varianten, zoals de mbo dagopleidingen (alleen BOL) en de vakgerichte variant voor volwassenen via ons training centre, Aeres Training Centre Barneveld (ATCB).

Download hier de opleidingsbrochure dier

Kom naar de open dag

Kom naar onze open dagen in Barneveld