Skills Heroes zijn beroepenwedstrijden voor mbo’ers. Als student kun je je talent laten zien, bijvoorbeeld in grafische vormgeving of bakkerij, maar ook in allerlei groene beroepen zoals bloembinden, tuinaanleg of etaleren. Je kunt daar aan meedoen, als er een beroepenwedstrijd is in jouw vakgebied en je school ook hieraan meedoet. Op dit moment doen onze scholen in Almere, Barneveld, Emmeloord en Velp mee.

De Skills Heroes beginnen met een beroepenwedstrijd op school, later strijd je tegen mbo’ers van andere scholen van Aeres MBO. Zo kan de beste kandidaat van Aeres MBO zich meten in een kwalificatieronde of finale met andere studenten van andere scholen. En als je goed scoort, kun je zelfs internationaal aan beroepenwedstrijden meedoen. Studenten van onze scholen hebben al hele mooie resultaten gehaald in de verschillende vakgebieden.

Talentontwikkeling

De organisatie van de vakwedstrijden ligt in handen van stichting World Skills Netherlands. Zij organiseren de Skills Talents (vmbo), Skills Heroes (mbo), Skills The Finals (finale van Talents en Heroes), EuroSkills en WorldSkills. Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW. Zij wil talentontwikkeling, excellentie en skills in het (v)mbo stimuleren. Jonge vak professionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten. (V)mbo’ers krijgen door hun deelname aan vakwedstrijden niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook verder in persoonlijke ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie over de beroepenwedstrijden voor mbo'ers op skillsheroes.nl