Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen als ik ziek ben? 
  Kun je vanwege ziekte of om een andere reden niet komen?
  Meld dit dan voor 9.00 uur bij de receptie: 088 - 020 6100 (vanaf 8:00 uur bereikbaar). Je kunt absentie ook schriftelijk melden via een absentiebriefje (af te halen bij de receptie). Lever dit binnen 24 uur na verzuim weer in. De school is verplicht dit door te geven aan DUO en de leerplichtambtenaar.

  • Ben ik toelaatbaar met (alleen) een buitenlands diploma?
   Buitenlandse diploma's worden door de school altijd getoetst bij een instantie die een vergelijking met een Nederlands diploma kan maken. Op basis daarvan kan worden besloten tot toelating.
  • Ben ik toelaatbaar als ik alleen bepaalde certificaten heb in plaats van een afgerond schooldiploma?
   Nee. Je bent een uitsluitend toelaatbaar met een volledig afgerond schooldiploma: Entreeopleiding, vmbo, mbo, havo, overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of hbo.
  • Wordt iedereen geplaatst of hebben jullie een systeem met loting?
   Iedereen die zich tot 1 april aanmeldt en na intake geschikt blijkt voor de opleiding wordt geplaatst. Wij kennen geen systeem van loting. Latere aanmeldingen kunnen op een wachtlijst terechtkomen als groepen vol zitten en er geen nieuwe groepen meer gemaakt kunnen worden.  
  • Vooropleiding
   Om te worden toegelaten heb je bij ons altijd een diploma nodig. Afhankelijk van de gekozen richting is dat minimaal vmbo B, vmbo KB, vmbo GL/TL, Entree-opleiding, mbo niveau 1 of hoger, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, havo-diploma of hoger. Verder kunnen aanvullende eisen aan je vaardigheden op dierengebied gesteld worden.
   Heb je bijvoorbeeld alleen certificaten behaald, dan ben je helaas niet toelaatbaar, ook niet door middel van bijvoorbeeld een toelatingstest.
  • Welke schoolvakken of profielen moet ik hebben gevolgd om te worden toegelaten voor de opleiding in Barneveld?
   Wij stellen geen eisen m.b.t. het vakkenpakket of de gekozen profielen. Wél is het handig als je "dierachtige" vakken hebt gehad zoals natuurkunde, biologie of scheikunde. Is dat niet het geval, dan zul je er - zeker in het begin - wat steviger aan moeten trekken.
 • Kwikstart is een handige site waar je alle te regelen zaken op een rijtje staan.
  Check www.kwikstart.nl.

 • Is er huisvesting op het terrein voor studenten die ver weg wonen?
  Op dit moment is dat nog niet mogelijk. Wel zijn er in en om Barneveld genoeg plekken beschikbaar in de vorm van kostadressen, kamers, studentenwoningen, enz. Elke aangenomen student krijgt de beschikking over een steeds geactualiseerde kamerlijst (met wachtwoord beveiligd) met daarop alle adressen. De prijzen schommelen tussen de €300,- en €500,- afhankelijk van de geboden voorzieningen en mogelijkheden.

  • Krijg ik studiefinanciering voor een BBL-opleiding?
   Nee. Een BBL-opleiding valt buiten deze regeling. Dit geldt alleen voor BOL-opleidingen.
  • Kan ik op het mbo gebruikmaken van Studiefinanciering of het nieuwe Sociaal Leenstelsel?
   Voor mbo-studenten vanaf 18 jaar geldt nog de oude Studiefinanciering. Voor alle info verwijzen we je door naar de officiële site van DUO.
  • Krijg ik een OV-kaart?
   Ja. Alle voltijd mbo studenten maken aanspraak op een OV-kaart. Dat geldt echter niet voor studenten die een BBL-opleiding volgen.
  • Heb ik een eigen laptop of tablet nodig?
   Ja. Wij adviseren een laptop of tablet met Windows. Op de schoolcomputers is dit de standaard. Android, Apple of een Google Chromebook kan ook, maar mogelijk kun je dan niet gebruik maken van de schoolprinters, daar ons netwerk daar (nog) niet op is ingesteld.
  • Kan ik gebruik maken van het wifi-netwerk van de school?
   Elke student kan gebruik maken van het wifi-netwerk van de school. De inloggegevens worden aan het begin van het schooljaar verstrekt.
  • Moet ik zelf software aanschaffen?
   Elke student (en elke medewerker van school) heeft gratis de beschikking over Office 365 met 1TB aan cloud-opslag. Dit kan zowel op Windows, Apple of Android-hardware geïnstalleerd worden, ook op mobieltjes. Wacht dus nog even met zelf aanschaffen van Office-programma's.
  • Kan ik voor hardware-ondersteuning bij systeembeheer terecht?
   De afdeling systeembeheer geeft alleen ondersteuning bij hardware die gebruik maakt van Windows. Voor alle eigen apparatuur ben je zelf verantwoordelijk voor gebruik en configuratie.
  • Kan ik via school goedkope software aanschaffen?
   Software (zoals Windows 10) is voor studenten tegen gunstige prijzen en condities te koop via www.slim.nl. Kijk hier eerst eens voordat je zelf software elders koopt. Aanschaffen via Slim kan alleen als je een account hebt aangemaakt. En daarvoor heb je het school e-mailadres nodig. Al onze studenten krijgen zo’n e-mailadres.
  • Kan ik via school hardware aanschaffen?
   Nee, we adviseren je in dat geval goed de prijzen te vergelijken via tweakers.net/pricewatch/. Dat kan je vele tientallen euro's schelen.