Veelgestelde vragen

  • Wanneer start de opleiding?
   Zowel BBL als BOL starten begin september.
  • Worden alle afgestudeerde Warmonderhoffers boer?
   Wat Warmonderhoffers na hun dagopleiding gaan doen is heel divers. Van medewerker of leidinggevende op een boerderij tot een eigen boerderij, een vervolgopleiding, werken in de detailhandel, de zorg in of naar het buitenland, het gebeurt allemaal. Lees hier een aantal verhalen van afgestudeerde Warmonderhoffers. Neem voor een impressie van de vraag eens een kijkje op onze vacaturebank.
   Een eigen, intern onderzoekje laat zien dat ongeveer 35% van onze afgestudeerde studenten werkzaam is in de landbouw in Nederland. Dan is ongeveer 25% werkzaam in de landbouw in het buitenland. 7% kiest voor de landbouw en zorg, 23% doet een vervolgopleiding. De overige 10% gaat een andere richting op: zoals bijvoorbeeld onderwijs, handel of natuurvoeding.
  • Is het mogelijk om een dagje mee te lopen op Warmonderhof, om de sfeer te ervaren?
   Ja dat kan! Daarvoor hebben we onze informatiedagen in het leven geroepen. Tijdens die dagen krijg je een proefles, eet je bij huidige voltijdstudenten in de studentenwoningen en werk je mee op één van de praktijkboerderijen van Warmonderhof. Het is niet mogelijk, op andere dage mee te lopen.
  • Is wonen op de woonderij verplicht?
   Nee, als student van de dagschool kan je er voor kiezen om niet op de woonderij te wonen. Een alternatief is om een kamer te zoeken in de buurt van Warmonderhof. Soms zijn er studenten die een kamer in Dronten of op één van de omliggende boerderijen vinden. Het is wel aan te raden om gezien de lange werkdagen in de buurt van Warmonderhof te gaan wonen. Kamers in de omgeving zijn niet ruim voorradig.
  • Mag ik mijn huisdier meenemen?
   Zolang het gaat om een klein huisdier zoals een vogel, reptiel, konijn of cavia is het toegestaan op Warmonderhof. Hier gaat op: ‘zolang het maar in een kooitje zit’. Honden, paarden en dergelijke kan je niet meenemen naar Warmonderhof.
  • Kan ik studiefinanciering aanvragen voor deze opleiding?
   Als je ouder bent dan 18 jaar, kan je studiefinanciering aanvragen bij de DUO.
  • Voor wanneer moet ik me aanmelden?
   Aanmelden kan theoretisch tot de eerste week van september. Het is echter aan te raden je zo snel mogelijk aan te melden in verband met de grote belangstelling voor deze opleiding. Ook om kans te hebben op een kamer op Warmonderhof raden wij je aan niet te lang te wachten met je aanmelding.
  • Wanneer start de opleiding?
   Zowel BBL als BOL starten begin september.
  • Hoe staat het met de werkgelegenheid na de opleiding?
   De betaalde banen in de biologisch (-dynamische) landbouw liggen niet voor het oprapen. Het komt aan op creativiteit en ondernemerschap. Er zijn veel deeltijdstudenten die hun eigen project starten, al dan niet op een bestaand landbouwbedrijf. Lees hier meer over een aantal afgestudeerde deeltijdstudenten die hun eigen projecten zijn begonnen. Neem ook eens een kijkje op onze vacaturebank om een beeld te krijgen van de arbeidsplaatsen die worden aangeboden in binnen en buitenland.
  • Waar vind ik een stageplek?
   Het vinden van een stageplek is je eigen verantwoordelijkheid. Warmonderhof kan je wel wat tips geven.
  • Is overnachten op Warmonderhof noodzakelijk?
   Overnachten op Warmonderhof is niet noodzakelijk. Vaak is het echter wel praktisch én brengt het gezelligheid met zich mee. Het maakt het mogelijk om na de avondlessen met je mede studenten na te praten over de lessen en de opgedane ervaringen tijdens de stage. Dit informele deel van de opleiding wordt door veel studenten als een wezenlijk onderdeel ervaren.
  • Ik heb een hond, mag deze mee naar Warmonderhof?
   Het is niet toegestaan honden mee te nemen naar de lessen op Warmonderhof.
  • Waarvoor is de stichtingsbijdrage?
   Als deeltijdstudent bij Warmonderhof, volg je niet alleen lessen op de school, maar maak je ook gebruik van de faciliteiten van Stichting Warmonderhof. Deze faciliteiten omvatten o.a. het gebruik van de Hofzaal en de foyer, het Binnenhof, de mogelijkheid om de directe praktijk te ervaren op het tuinbouwbedrijf en het gemengde bedrijf akkerbouw-veeteelt en het meevieren van de jaarfeesten. De Stichting ontvangt geen subsidies en moet financieel zelfvoorzienend zijn. Daarom vragen wij aan de deeltijdstudenten een stichtingsbijdrage.
  • Ik heb al een opleiding gedaan in het hoger onderwijs (wo, hbo) is het gek nu deze opleiding te volgen?
   Er zijn al vele deeltijdstudenten op Warmonderhof geweest die deze ‘omgekeerde aanvliegroute’ hebben gekozen. Deze hoger opgeleiden kiezen voor Warmonderhof om een carrièreswitch te maken. NRC Next heeft er zelfs een artikel over geschreven. De achtergronden van de deeltijdstudenten zijn heel divers, en juist dat maakt het leerzaam en interessant. Lees hier meer over de doelgroep voor deze opleiding.
  • Wat voor soort klasgenoten kan ik verwachten?
   Je kan een klas verwachten vol gemotiveerde mensen met totaal verschillende achtergronden en met weinig tot 'aardig wat' ervaring in de landbouw. De meesten zijn tussen de 25 en 45 jaar oud, hoger opgeleid of juist heel praktisch geschoold. Als je een informatiedag op Warmonderhof bezoekt, kan je spreken met huidige deeltijdstudenten, dit helpt voor de beeldvorming. Lees hier meer over de doelgroep voor deze opleiding.
  • Voor wanneer moet ik me aanmelden?
   Aanmelden kan theoretisch tot de eerste week van september. Het is echter aan te raden je zo snel mogelijk aan te melden in verband met de grote belangstelling voor deze opleiding. Ook om kans te hebben op een kamer op Warmonderhof raden wij je aan niet te lang te wachten met je aanmelding.