Food Academy Nijkerk

Food Academy Nijkerk: ben jij fan van food?

In samenwerking met FAN (Food Academy Nijkerk) en innovatieve foodbedrijven uit de regio Nijkerk biedt Aeres MBO de mbo-opleiding Food Operator (niveau 3) aan. Binnen twee jaar wordt je opgeleid tot een professionele Food Operator. Je leert van alles over de foodsector, het belang van kwaliteit en voedselveiligheid, maar je gaat ook concreet aan de slag met onderwerpen als innovatie. De opleiding combineert theorie met praktijk, waardoor je de lesstof uit de klas direct kan toepassen tijdens je werkdagen. Gedurende de opleiding ben je actief bij verschillende bedrijven die zijn aangesloten bij de FAN, waaronder: Jonker & Schut, Hazeleger Kaas, Bieze Food Group, Arla en Euroma. Ook ga je regelmatig op bedrijfsbezoek bij andere deelnemende bedrijven. De opleiding tot Food Operator bestaat uit verschillende vakken die je klaarstomen voor een carrière in de foodsector. 

Een kijkje in de keuken bij de opleiding? Bekijk dan deze video:

Opleidingsvarianten

De opleiding wordt in twee varianten aangeboden, bol en bbl.
In een bbl-opleiding werk en leer je tegelijkertijd. Je werkt drie of vier dagen en hebt één lesdag per week. Per leerjaar zijn er ongeveer 30 lesdagen. De lesdag vindt plaats bij één van de deelnemende bedrijven. Tijdens werkdagen kun je aan leerwerkopdrachten werken met eventueel de hulp van je praktijkopleider. Dit is iemand die getraind is om jou te begeleiden. De praktijkopleider beoordeelt ook je leerwerkopdrachten. Het is ook mogelijk te kiezen voor een bol-opleiding. Dan zit je voornamelijk op school en loop je verschillende stages gedurende het jaar. 

Waarom een opleiding in food?

De wereldbevolking neemt toe en het is een uitdaging om iedereen op de wereld te voorzien van voldoende voedsel dat ook nog eens duurzaam wordt geproduceerd. In de regio rondom Nijkerk zijn er veel bedrijven die zich bezighouden met voedselproductie, voedingstechniek en innovatie. Er is daarom veel vraag naar goed opgeleide medewerkers die van aanpakken houden en interesse hebben in alles wat met voeding produceren te maken heeft. Je kunt je bijvoorbeeld bezighouden met de ontwikkelingen van producten maar er zijn ook hele toffe banen in de logistiek en techniek. Volop carrièrekansen en mogelijkheden dus!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding Food Operator? Bekijk dan onze informatieflyer of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden:

 
FAN, Gert-Jan Koetsier, gert-jan@foodacademynijkerk.nl
Aeres MBO, Ton Spierings, t.spierings@aeres.nl