Denk jij anderen te kunnen verbazen met jouw innovatieve ideeën voor vleesvervangers? Door te duiken in de wereld van productontwikkeling en de nieuwste technische snufjes sta jij aan het roer van de voeding van de toekomst. Als je geïnteresseerd bent in productieproces en het verbeteren hiervan past Vakexpert voeding, technologie en techniek perfect bij jou.

Duur: deze opleiding duurt 3 jaar. 
Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3. 

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je voedingsmiddelen te bereiden volgens een recept, hoe je ze het beste kunt verpakken en hoe je medewerkers hierin aanstuurt. Je leert hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kan produceren. Je leert hoe je voedselveilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen. Vervolgens leer je hoe je, bijvoorbeeld met nieuwe technologie en trends, het product en proces kan verbeteren doormiddel van productontwikkeling. Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.  

 
Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Draag je graag verantwoordelijkheid voor de productie van voedingsmiddelen en wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat consumenten altijd de woksaus van Go-Tan kunnen vinden in de supermarkt? Dan kan je met een diploma Vakexpert voeding, technologie en techniek heel goed aan de slag als (leidinggevende) productiemedewerker of operator in voedselproductiebedrijven. Je kunt ook gaan werken als assistent productontwikkelaar en je bezighouden met het verbeteren en bedenken van nieuwe innovatieve producten. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede