Kom kennis maken

Weten hoe het is om bij ons op school te zitten? Om een goede indruk te krijgen van Aeres MBO Emmeloord en je goed te laten informeren organiseren wij een aantal informatieavonden, een open dag en een meeloopdag! Kijk in onze agenda, meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste updates. 

Talent voor groei

Informatieavonden

Tijdens de informatieavonden presenteren de opleidingen zich. Ze vertellen jou alles over de inhoud van de opleiding en wat jij mag verwachten van je studietijd bij Aeres MBO Emmeloord. Heb je na de open dag bijvoorbeeld nog vragen? Dan is een informatieavond ideaal.  

Open dag

Tijdens onze Open dag is de school in bedrijf. Alle docenten zijn aanwezig, studenten lopen rond om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt een voorlichtingsronde volgen over studeren bij Aeres MBO Emmeloord en voorlichtingen van de opleiding die jou aanspreekt. Ook het bedrijfsleven uit de verschillende sectoren is vertegenwoordigd, super leuk! Wie weet ontmoet je wel jouw toekomstige stageplek. Kortom, mis de Open dag niet en duik in de wereld van Aeres MBO Emmeloord. 

Proefstuderen

Dit jaar kun je proefstuderen bij een opleiding naar keuze op donderdag 14 maart 2024. Tijdens deze dag kom je met andere proefstudeerders in een klas. Hopelijk mogen we jou  verwelkomen op onze school. Meld je snel aan en blijf op de hoogte van de laatste updates! 

Sfeer proeven van onze opleidingen

Ben je nou benieuwd wat studenten van Aeres MBO Emmeloord zoal doen tijdens de verschillende opleidingen? Kijk dan het filmpje hieronder of lees het verhaal! 

Melkveehouderij - Sorghumteelt

Leren van én in de praktijk, dat is een van de uitgangspunten van Aeres MBO Emmeloord. In dit kader is ook de kavel met sorghum ontstaan. Studenten van de opleiding Melkveehouderij mochten in groepen een gewas uitkiezen dat zij graag wouden telen. Met een presentatie vervolgens proberen de rest van de klas te overtuigen.

Voorwaarde was een niet-gangbaar en -veelvoorkomend gewas, maar een bijzonder gewas dat in Nederland amper tot niet geteeld wordt. Toch moest het wel kunnen groeien in de Nederlandse weersomstandigheden. De hersenen van de studenten begonnen te kraken. Veel verschillende ideeën kwamen naar voren. Studenten presenteerden de ideeën en gezamenlijk kwam het besluit tot de teelt van sorghum. Sorghum komt in Nederland weinig voor, máár is zeker in opkomst. Een leuke uitdaging dus!

De studenten gingen samen met de docent en de teeltadviseur aan de slag. Het gewas werd gezaaid op een kavel van Aeres in Emmeloord. Voldoende én juiste voeding toegevoegd. Water gegeven. Hopen dat het Nederlandse weer geen roet in het eten gooit. Groeien maar!

In september kwam de teeltadviseur van DSV zaden langs. Samen met de studenten kijken hoe het ervoor staat. Tevens gaf de adviseur meer informatie over het gewas en belangrijke kwaliteitspunten. Eind oktober heeft de loonwerker de sorghum geoogst met een maishakselaar. Hierna komt het gewas als ruwvoer bij de koeien. Die gaan er hopelijk heerlijk van smullen, en natuurlijk goede melk van geven!

Eindconclusie? Leuk, leerzaam, zeker voor herhaling vatbaar en een succesvolle teelt!

De video hieronder geeft een impressie van de bijeenkomst met de teeltadviseur, laat zien hoe goed het gewas erbij stond op 22 september 2021 en komen studenten aan het woord.

AMN-Talentscan en kennismakingsgesprekken 

Als je je aanmeldt voor één van de opleidingen van Aeres MBO Emmeloord word je uitgenodigd voor de verplichte intakeactiviteiten.

Deze bestaan uit:

  • Het maken van een digitale AMN-talentscan; een test die je bij ons op school of online maakt waarin we jou en je talenten leren kennen. 
  • Een kennismakingsgesprek om jou beter te leren kennen; hierin bekijken we samen wat jij nodig hebt om je opleiding succesvol af te ronden. Hier wordt ook je AMN- talentscan besproken.

Contact

Voor alle communicatie over aanmelding, AMN-talentscan, kennismakingsgesprekken, intakegesprekken en plaatsing kun je mailen naar: