Medewerker bloem, groen en styling

Mijn niveau
Mbo niveau 2
Ik zoek
BBL (werken en leren)
Mijn interesse
Bloem en styling
Duur
2 jaar

Elk ontwerp begint met een idee. Of het nu gaat om een bloemstuk, etalage, het stijlen van een ruimte of het bedenken van een leuke workshop. Tijdens de opleiding leer je hoe je een idee vertaalt in een ontwerp en vervolgens in een product. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Bloemen brengen kleur en sfeer! Op school en tijdens je stage leer je alles over planten en bloemen. Tijdens de opleiding leer je verschillende technieken en leer je uiteenlopende producten van verschillende (groene) materialen maken. Je leert welke stijl bij welke klant past. Je bent op de hoogte van de nieuwste trends, maar leert ook over de stijlen uit het verleden. Je ontwikkelt je creativiteit, maar ook je ondernemersvaardigheden.

Als je klaar bent, maak je net zo makkelijk een bloemstuk voor een etalage of een rouwkamer, als een corsage voor de bruidegom. Je kunt omgaan met klanten, kassa en computer en je weet hoe je bestellingen plaatst en de juiste verkoopprijs berekent.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Medewerker bij een bloemenwinkel, tuincentrum, snijbloem-afdeling van een supermarkt, marktkraam, bloemenkiosk, kwekerij met verkoop, interieurwinkel of winkel.

Vervolg na je studie
Met een diploma medewerker bloem en styling kun je door naar de opleiding vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling op niveau 3. Natuurlijk kun je ook gaan werken.