Medewerker voeding en technologie - operator voeding

Mijn niveau
Mbo niveau 2
Ik zoek
BBL (werken en leren)
Mijn interesse
Voeding en gezondheid
Duur
2 jaar
Als Medewerker voeding en technologie - operator voeding werk je in de levensmiddelenindustrie. Je leert van alles over bereiden, verwerken en verpakken van voedsel. Jij kunt ingrediënten bij elkaar voegen, sorteren, producten klaar maken voor transport en en je begrijpt de machines. Ook heb jij aandacht voor Arbo, milieu en gezondheid. Na deze opleiding kom jij terecht in de levensmiddelen- of foodindustrie, de grootste producerende industrie van Nederland. Draag jij hieraan je steentje bij in Nederland of daarbuiten?

Wat ga je leren?

  • voorbereiden productieproces
  • opstarten en bedienen van apparatuur
  • bewaken procesverloop
  • uitvoeren kwaliteitscontroles aan proces en product
  • onderhouden apparatuur
  • bewaken en bijstellen van procesautomatisering

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toelatingseisen

Duur: deze opleiding duurt twee jaar.
Toelatingseisen: Vmbo-diploma basisberoepsgericht, kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg, , mbo diploma niveau 1

Toekomst

Je werkt als medewerker in de foodsector bij ambachtelijke, internationale of industriële bedrijven op het gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking. Met een diploma Medewerker voeding en technologie - operator voeding kun je doorleren naar niveau 3, bijvoorbeeld naar vakbekwaam medewerker voeding/ allround operator voeding. Natuurlijk kun je ook gaan werken. Voor deze opleiding zijn de baankansen op dit moment nog onbekend. Je vindt meer hierover op de website: www.kansopwerk.nl.