Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

Interessegebied
Bloem en styling
Leerweg
BBL (werken en leren)
Niveau
Mbo niveau 3

Boeketten, bloemwerk, etalages en winkelpresentaties, de vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kan dat allemaal! Jij hebt een adviserende houding en je werkt later in een bloemen(speciaal)zaak of tuincentrum. Jij wilt graag kwaliteit leveren en jij bent nauwkeurig. Jij bent creatief bij het maken van arrangementen zoals bloemwerk en winkelpresentaties en je hebt oog voor trends. Je bent nieuwsgierig en leergierig in je vakgebied. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Je leert kostenbewust te werken, dus je weet wat de bloemen kosten en wat je kan gebruiken als je een boeket (of een ander arrangement) moet maken voor een klant. Jij werkt samen of in een team, je durft initiatief te tonen, je leert hoe jij de winkel kan leiden. Jij zorgt er voor dat de klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Bloemist, etaleur, vormgever, decorateur, stylist of ondernemer.

Vervolg na je studie
Met een diploma vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kun je door naar de opleiding vakexpert bloem, groen en styling op niveau 4. Natuurlijk kun je ook gaan werken.