Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

Interessegebied
Bloem en styling
Leerweg
BOL (leren en stage)
Niveau
Mbo niveau 3

Boeketten, bloemwerk, etalages en winkelpresentaties, de vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kan dat allemaal! Jij hebt een adviserende houding en je werkt later in een bloemen(speciaal)zaak of tuincentrum. Jij wilt graag kwaliteit leveren en jij bent nauwkeurig. Jij bent creatief bij het maken van arrangementen zoals bloemwerk en winkelpresentaties en je hebt oog voor trends. Je bent nieuwsgierig en leergierig in je vakgebied. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Je leert kostenbewust te werken, dus je weet wat de bloemen kosten en wat je kan gebruiken als je een boeket (of een ander arrangement) moet maken voor een klant. Jij werkt samen of in een team, je durft initiatief te tonen, je leert hoe jij de winkel kan leiden. Jij zorgt er voor dat de klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat.

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Bloemist, etaleur, vormgever, decorateur, stylist of ondernemer.

Vervolg na je studie
Met een diploma vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kun je door naar de opleiding vakexpert bloem, groen en styling op niveau 4. Natuurlijk kun je ook gaan werken.