Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

Mijn niveau
Mbo niveau 3
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Bloem en styling
Duur
3 jaar

Boeketten, bloemwerk, etalages en winkelpresentaties, de vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kan dat allemaal! Jij hebt een adviserende houding en je werkt later in een bloemen(speciaal)zaak of tuincentrum. Jij wilt graag kwaliteit leveren en jij bent nauwkeurig. Jij bent creatief bij het maken van arrangementen zoals bloemwerk en winkelpresentaties en je hebt oog voor trends. Je bent nieuwsgierig en leergierig in je vakgebied. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Je leert kostenbewust te werken, dus je weet wat de bloemen kosten en wat je kan gebruiken als je een boeket (of een ander arrangement) moet maken voor een klant. Jij werkt samen of in een team, je durft initiatief te tonen, je leert hoe jij de winkel kan leiden. Jij zorgt er voor dat de klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Bloemist, etaleur, vormgever, decorateur, stylist of ondernemer.

Vervolg na je studie
Met een diploma vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kun je door naar de opleiding vakexpert bloem, groen en styling op niveau 4. Natuurlijk kun je ook gaan werken.