Vakexpert bloem, groen en styling

Mijn niveau
Mbo niveau 4
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Bloem en styling
Duur
3 jaar

Boeketten, bloemwerk, (grote) stylingsopdrachten, etalages, winkelpresentaties en originele  producten ontwikkelen, de vakexpert bloem, groen en styling kan dat allemaal! Jij kan adviseren, je bent kritisch, nauwkeurig en creatief en je vindt het leuk om op de hoogte te zijn van de laatste trends.

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Wat ga je leren? Je ontwikkelt veel verschillende product- en vakkennis op het gebied van bloem en styling en je beheerst een breed scala aan vakvaardigheden. Jij staat open voor nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en je bent nieuwsgierig. Je krijgt te maken met diverse opdrachtgevers en jij leert een plan te maken volgens de wensen van de opdrachtgever/klant en binnen het beschikbare budget. Jij ontwerpt en maakt daardoor prachtige arrangementen met bloemwerk en styling. Jij leert commercieel denken en jij kan daardoor ondernemen voor jezelf of voor een bedrijf.

Je gaat een eigen stijl ontwikkelen zodat jij een eigen kenmerk ontwikkeld voor je werkstukken (arrangementen).  Jij bent later werkzaam in een bloemenspeciaalzaak, tuincentrum, als zelfstandige, en functioneert daar op een hoog creatief niveau.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Bloemist, etaleur, vormgever, decorateur, stylist of ondernemer.

Vervolg na je studie
Met een diploma vakexpert bloem, groen en styling kun je door leren op het hbo. Natuurlijk kun je ook gaan werken.