Vakexpert bloem, groen en styling

Interessegebied
Bloem en styling
Interessegebied
Ondernemen
Leerweg
BOL (leren en stage)
Niveau
Mbo niveau 4

Boeketten, bloemwerk, (grote) stylingsopdrachten, etalages, winkelpresentaties en originele  producten ontwikkelen, de vakexpert bloem, groen en styling kan dat allemaal! Jij kan adviseren, je bent kritisch, nauwkeurig en creatief en je vindt het leuk om op de hoogte te zijn van de laatste trends.

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Wat ga je leren? Je ontwikkelt veel verschillende product- en vakkennis op het gebied van bloem en styling en je beheerst een breed scala aan vakvaardigheden. Jij staat open voor nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en je bent nieuwsgierig. Je krijgt te maken met diverse opdrachtgevers en jij leert een plan te maken volgens de wensen van de opdrachtgever/klant en binnen het beschikbare budget. Jij ontwerpt en maakt daardoor prachtige arrangementen met bloemwerk en styling. Jij leert commercieel denken en jij kan daardoor ondernemen voor jezelf of voor een bedrijf.

Je gaat een eigen stijl ontwikkelen zodat jij een eigen kenmerk ontwikkeld voor je werkstukken (arrangementen).  Jij bent later werkzaam in een bloemenspeciaalzaak, tuincentrum, als zelfstandige, en functioneert daar op een hoog creatief niveau.

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Bloemist, etaleur, vormgever, decorateur, stylist of ondernemer.

Vervolg na je studie
Met een diploma vakexpert bloem, groen en styling kun je door leren op het hbo. Natuurlijk kun je ook gaan werken.