Voeding- en leefstijladviseur

Mijn niveau
Mbo niveau 4
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Voeding en gezondheid
Duur
3 jaar

Heb jij het in je om mensen gezonder te maken? Met de opleiding Voeding- en leefstijladviseur ga je klanten begeleiden in het gebruik van voeding en beweegprogramma’s opstellen voor een duurzame verandering naar een gezonde leefstijl. Dat kan gaan over mensen met gewichtsproblemen, ouderen of mensen met een beperkt budget. Deze opleiding is onderdeel van MBO Life Sciences.

Duur: 3 jaar 

Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je hoe je een sport- en bewegen programma voor een gezonde leefstijl opstelt en hoe je cliënten hierin kan coachen en begeleiden. Je leert hoe je feiten van fabels kan scheiden op het gebied van (gezonde)voeding en hoe je op de hoogte blijft van de laatste trends en innovaties. Vervolgens leer je hoe je andere wegwijs kan maken in de wereld van voeding door te adviseren en presenteren. Ook leer je hoe je een verantwoord menu kan opstellen en nieuwe gerechten kan ontwikkelen.  

Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Wil jij de wereld graag een stukje gezonder maken en begeleidt je andere daar graag in? Dan kan je met een diploma Voeding- en leefstijladviseur goed aan de slag als voeding- en leefstijladviseur, waarbij je cliënten begeleidt naar een gezonde(re) leefstijl in sport-, fitness- en gezondheidscentra, ziekenhuizen of verpleeghuizen. Je kan ook gaan werken in cateringbedrijven of bedrijfsrestaurants waar je, door onder andere het ontwikkelen van nieuwe gerechten, de dienstverlening in de keuken verbeterd.   

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Klaar met de opleiding?