Woonderij Warmonderhof

Als je de dagopleiding van Aeres Warmonderhof doet, is het mogelijk om bij Stichting Warmonderhof een kamer te huren. Door er dag en nacht te zijn, verbind je je met de plek. Juist die verbintenis met de dieren, planten en bodem is de essentie van het boer zijn. Dicht bij de agrarische bedrijven kan je jezelf ontwikkelen tot een goede boer of tuinder: in de zomer lekker vroeg de dag beginnen, ’s avonds wat langer doorgaan of ’s nachts uit bed moeten om er bij te zijn als er een koe afkalft. Het wonen op Warmonderhof vindt plaats op de ‘Woonderij’.

De Woonderij heeft plek voor iedereen

De Woonderij telt 130 studentenkamers. Je woont in een huis van 5 tot 8 personen. Er is voor elke student een éénpersoonskamer beschikbaar en er is plaats voor alle studenten die zich (gaan) aanmelden. In het voorjaar worden informatiebijeenkomsten georganiseerd voor studenten die zich hebben ingeschreven voor de opleiding. Zij krijgen persoonlijk bericht.

Hoe gaat het wonen op Warmonderhof

Elk huis heeft een woonkamer met keuken. Daar wordt gezamenlijk geleefd. Dat betekent samen koken, afwassen en samen studeren. Ieder heeft zijn eigen kamer en in ieder huis is er een gezamenlijke woonkeuken beschikbaar. Alle huizen zijn voorzien van internetaansluiting, gordijnen en vloerbedekking, wasmachine en droger. Voor de verdere inrichting zorgen de studenten zelf. De huizen worden gemengd ingedeeld: jongens, meisjes en ook verschillende jaren door elkaar heen.
Als het huis je even te klein wordt, kun je naar de koeien toe, de tuin in, je akkertje bewerken of pizza bakken in de pizzahut. ’s Avonds een vuurtje stoken of een partijtje voetbal spelen op het sportveld behoort ook tot de mogelijkheden.
De studenten wonen zelfstandig op de Woonderij, er is echter wel een toeziend oog van Do Veltman.

Nieuwbouw

Per 1 januari 2017 zijn er 49 extra studentenkamers opgeleverd om plaats te bieden aan de groeiende studentenpopulatie van de school.
De Drontenaar maakte een reportage van de verhuizing.

Veelgestelde vragen

Is wonen op de woonderij verplicht?

Nee, als student van de dagschool kan je er voor kiezen om niet op de woonderij te wonen. Een alternatief is om een kamer te zoeken in de buurt van Warmonderhof. Soms zijn er studenten die een kamer in Dronten of op één van de omliggende boerderijen vinden. Het is wel aan te raden om gezien de lange werkdagen in de buurt van Warmonderhof te gaan wonen. Kamers in de omgeving zijn niet ruim voorradig.

Naar alle veelgestelde vragen