Aeres MBO inspireert ambassadeur VS met groene toekomstvisie

Date

28 maart jl. verwelkomde Aeres MBO Almere een bijzonder bezoek: de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, Shefali Razdan Duggal, en de commissaris van de koning in Flevoland, Arjen Gerritsen. Zij lieten zich bijpraten door de studenten over de ontwikkeling van groene, toekomstbestendige steden van de toekomst.

Tijdens de rondleiding door de school gaven de MBO-studenten een kijkje in hun dagelijkse leerervaringen en hoe ze deze toepassen in ‘real life challenges’ die ze krijgen vanuit het bedrijfsleven.

Ambassadeur Razdan Duggal en de heer Gerritsen kregen uitleg over de inzet van drones in stedelijke vergroening, de monitoring van eco-passages en het inzetten van onderwaterdrones. Daarnaast vertelden studenten hoe ze werken aan het ontwikkelen van ‘klimaatbestendige groenvoorziening’ en het belang van huisdieren voor het welzijn van mensen in stedelijke omgevingen.

Na de rondleiding gingen de ambassadeur en de commissaris met de studenten in gesprek over hun persoonlijke motivatie om bij te willen dragen aan de ‘Stad van de Toekomst’.

Rik Meerema, directeur van Aeres MBO Almere: ‘Het Aeres MBO Almere is een koploper in Nederland in het opleiden van groene veranderaars, die een bijdrage willen leveren aan gezonde, leefbare en duurzame omgevingen.

 

Stad van de Toekomst is een samenwerkingsverband tussen werkgevers, lokale overheden en het mbo-onderwijs. Hierbij wordt ingespeeld op de ontwikkelingen in de regio op het gebied van de groene toekomstbestendige stad, klimaatadaptie, vergroening en natuur inclusief bouwen.