‘Duurzaam leren en werken in het groen’

Date

Meer medewerkers voor de groensector door multidisciplinaire samenwerkingen

Op 5 en 6 juli 2021 hebben Urban Green Collective (samenwerking idverde Realisatie B.V., Boogaart Almere B.V. én Sight Landscaping B.V.), TRI groei in groen, Yuverta, Aeres en Tomingroep de  intentieverklaring ‘Duurzaam leren en werken in het groen’ getekend. De initiatiefnemers willen ervoor zorgen dat op korte, maar vooral op lange termijn voorzien wordt in de arbeidsbehoefte binnen de groene sector. De groene sector is cruciaal voor een gezonde, veilige leefomgeving en onze natuur én dat raakt ons allemaal.

 

Het klimaatakkoord, klimaatadaptatie, de energietransitie en de circulaire economie verplichten ons om op een duurzame en verantwoorde manier na te denken over stedelijke ontwikkeling en onze leefomgeving. Hiermee is een beroep binnen de groene sector cruciaal geworden. Met deze nieuwe samenwerking tussen het groene bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstituten en sociale ondernemingen worden tal van mogelijkheden gecreëerd voor de instroom van nieuwe collega’s.

 

Leerwerktraject Floriade 2022
De Floriade in Almere (14 april t/m 9 oktober 2022) biedt een uitgelezen kans om de waarde van groen te laten zien en sluit met het thema ‘Growing Green Cities’ naadloos aan op de uitdagingen van deze tijd. Het initiatief  ‘Duurzaam leren en werken in het groen’ heeft dan ook een paviljoen tijdens deze wereldtentoonstelling. De voorbereidingen zijn in volle gang. Hoe mooi is het om een groene carrière op te bouwen voorafgaand, tijdens én zelfs na de Floriade? Van concept en ontwerp naar realisatie en beheer, vmbo tot hbo. Na de zomervakantie, rond 1 september starten 20 medewerkers met een leerwerktraject. Het einddoel: werken op de Floriade 2022!