Internationale gasten bij Aeres MBO Almere

Date

ALMERE – ‘Landscaping’, het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en landschappen. Nederland heeft een grote reputatie op het terrein van ‘landscaping’ en onderwijs. Met het internationale karakter van de Floriade 2022 in aantocht, verzorgt het Aeres MBO Almere ‘landscaping’ onderwijs aan Chinese studenten.

Een groep van 24 Chinese studenten en 2 begeleidende docenten volgen gedurende 6 weken een speciaal lesprogramma op het Aeres MBO Almere. In dit zogenaamde BTEC programma leren ze theoretische en praktische vaardigheden als; ontwerpen, bodemkunde, toegepaste beplantingsleer enz. Gecombineerd met door Aeres MBO Almere docenten verzorgde lessen in China, kunnen ze een internationaal gewaardeerd en erkend diploma behalen.

Door middel van samenwerking in een aantal lessen en culturele uitwisselingsactiviteiten, profiteren ook de Nederlandse studenten mee. Als onderdeel van de culturele uitwisseling gaan de Chinese studenten en docenten gekoppeld aan Nederlandse studenten en docenten Nederlandse en Chinese specialiteiten maken. Boerenkool met stokjes!

Talent voor groei