Oud-student Shanelle wint KNW MBO-prijs

Date

Oud-studente Shanelle Steijn won bij de mbo-scripties de eerste prijs met haar bestrijdingsplan voor ongelijkbladig vederkruid, een invasieve exoot.

Shanelle wint eerste prijs bij KNW MBO-prijs

Shanelle Steijn won bij de mbo-scripties de eerste prijs met haar bestrijdingsplan voor ongelijkbladig vederkruid, een invasieve exoot. Ze deed haar onderzoek in een wijk in Emmeloord in opdracht van waterschap Zuiderzeeland. Namens de jury zei Jan Willem Mulder over de scriptie: “In alle opzichten compleet en van hoge kwaliteit. Alle elementen waren aanwezig, van duurzaamheid tot kosten, afgesloten met helder advies richting de opdrachtgever.” 

KNW reikt voor de eerste keer de MBO-prijs uit

De uitreiking had plaats tijdens een online event. Het is voor het eerst dat KNW als gevolg van de coronacrisis zijn toevlucht moest nemen tot een digitale finale van de verkiezing van de beste master- en bachelor-scripties in het hoger onderwijs (universiteit en hbo). Dit jaar werden voor het eerst ook prijzen uitgereikt aan mbo-studenten. Een hele belangrijke groep studenten die als young professionals in de watersector ook ‘ontzettend hard nodig’ zijn, zei voorzitter Riksta Zwart van KNW en WWB.

In totaal 10 scripties waren genomineerd in 3 categorieën (master, bachelor en mbo). De jury toonde zich ingenomen met het niveau van de nominaties in elke categorie. 

Veel van de onderzoeken waren door de coronacrisis in bijzondere omstandigheden tot stand gekomen. Door de opgelegde beperkingen en regels was het niet altijd eenvoudig om op locatie onderzoek te doen en informatie te verzamelen. Het leidde tot creatieve oplossingen, zo schakelde één student  zijn moeder in voor veldonderzoek.

Meer informatie is te vinden op www.h2owaternetwerk.nl