Skills wedstrijd bij Aeres MBO Almere

Date

Op vrijdag 23 november vonden de onderlinge voorrondes van de Skills Heroes wedstrijd tuinaanleg plaats bij Aeres MBO Almere aan de Heliumweg 1. De Aeres locaties Almere, Velp, Nijkerk en Emmeloord streden tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de kwalificatieronden van de nationale wedstrijd tuinaanleg 2019.

Het was een spannende wedstrijd, waarbij studenten van de Aeres locaties onderling alles uit hun mars hebben gehaald om te winnen en een plaats te krijgen in de landelijke finale. De wedstrijd is gewonnen door de locaties Velp en Emmeloord. Gefeliciteerd!

De nummers 1 en 2 zijn door naar de landelijke voorrondes die plaatsvinden in januari 2019. De winnaar die de landelijke voorronde wint gaat door naar de finale, die plaatsvindt op de tuinbeurs Tuin idee 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch. De winnaar van deze finale doet mee namens Nederland met de world skills 2019 in Rusland.

Skills

De Skills wedstrijden komen tot stand door de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. Het is het grootste beroepenevent van Nederland. De Skills The Finals vormen hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo en mbo. Ruim 10.000 mbo’ers doen in de komende weken mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen.

Talent voor groei