Bondscoach Rob Ehrens geeft clinics bij Aeres Barneveld

Date

“Het is in het belang van paardenwelzijn dat we kritisch zijn op onze toekomstige instructeurs en sporters.” Aldus bondscoach springen senioren Rob Ehrens. “Mijn allerbelangrijkste tips zijn; houd het simpel en neem de tijd. Dat is niet altijd wat sporters willen horen. Alles moet vandaag de dag snel en maakbaar zijn. Deze ontwikkeling vraagt het uiterste van het inzicht en de communicatieve vaardigheden van de volgende generatie hippische professionals.” Vervolgt Ehrens.

Vandaag verzorgde Rob Ehrens een springclinic op het Aeres Hippisch Centrum voor zes eerste- en vierdejaars studenten van de Instructeursopleiding. Rob is één van de bondscoaches waar Aeres MBO Barneveld mee samenwerkt om ervoor te zorgen dat de studenten zich optimaal ontwikkelen. Volgens Ehrens moet iedereen met passie voor paarden een kans krijgen om zich te bewijzen.

Daarom zijn opleidingen zoals die van Aeres, waar schoolpaarden beschikbaar zijn, van toegevoegde waarde. Zo wordt de sector ook bereikbaar voor studenten die niet met paarden zijn opgegroeid. Maar we moeten kritisch blijven. De paardensport en het paardenwelzijn liggen onder een vergrootglas en daar komt nog eens bij dat het werk zwaar is. Er zijn aanpakkers nodig. Selecteren aan de poort is prima, maar blijf vooral selecteren gedurende de opleiding en richting het examen.
Deze studenten moeten echt iets bij gaan dragen en hun uitdagingen zijn groot.

De sporters en instructeurs die bij Aeres van school komen moeten straks in staat zijn om de dialoog aan te gaan met hun relaties over hoe zij het beste paarden kunnen trainen.
En dat is niet alleen maar zoete broodjes bakken. Trainen kost nu eenmaal tijd en discipline.
Aeres MBO Barneveld hecht grote waarde aan het opleiden van kundige professionals.
“Wij gunnen onze studenten een breed fundament. Naast onze vaste instructeurs werken we daarom nauw samen met allerlei externen uit de hippische branche, zoals de bondscoaches.”
“ Ik ben trots op het team met zoveel kennis en kennissen en het geeft me veel voldoening om deze specialisten zo met onze studenten aan het werk te zien.” Aldus Anne Groothedde, teamleider Hippische opleidingen van Aeres MBO Barneveld.

Egbert van Roekel, coach 5 instructeur aan de instructeursopleiding van Aeres MBO Barneveld, vertelt waarom deze clinic georganiseerd is. “We streven ernaar altijd te verbeteren. Rob is een kundig instructeur en een fijn mens. Met Robs begeleiding kunnen we de inhoud van de opleiding naar een hoger plan tillen. Niet alleen de studenten leren van Robs aanwijzingen. Zijn zienswijze en tips geven ook de docenten nieuwe inzichten. Door extra aandacht te geven aan voorbereiding, ritmegevoel, de sprong en het nemen van bochten kan de student verfijnen.”
Deze laatste tip neemt eerste jaar studente Michelle Swinkels van harte aan. Zij kijkt terug op een leerzame clinic met duidelijke uitleg. “Rob gaf mij de tip om het simpel te houden en niet te netjes te rijden.” Haar moeder vult haar aan “Niet sterven in schoonheid.” Ook vierdejaars studente Kelly Teeuwsen is enthousiast. “Het is leuk en leerzaam om les te krijgen van iemand met een andere kijk op springen en rijden. Dankzij Robs aanwijzingen krijg ik de basis nog beter onder de knie. Dit brengt mij verder in de opleiding.”

 

Rob Ehrens 

Studenten instructeursopleiding
Studenten instructeursopleiding