Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs bezoekt Aeres MBO Barneveld

Geslaagd bezoek van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs aan Aeres MBO Barneveld

Date

“Als lokale studentenraad zijn we erg blij met het bezoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). Op verschillende manieren willen we studenten laten zien waar ze terecht kunnen met vragen over hun school en opleiding,” aldus Nancy, voorzitter van de lokale studentenraad van Aeres MBO Barneveld.

Op de laatste dag van hun tour door het land bracht JOB vandaag een bezoek aan Aeres MBO Barneveld. De belangenbehartiger voor mbo-studenten is benieuwd wat er leeft bij mbo’ers en in hoeverre zij op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. De tour begon op 6 november en heeft als thema ‘de rijdende rechter’.

Suikerspinnen en enquêtes

Bij binnenkomst werd de JOB-delegatie welkom geheten door leden van de lokale studentenraad uit Barneveld, de Centrale Deelnemersraad van Aeres en de algemeen directeur van Aeres MBO, Truda Kruijer. Na een kennismakingsgesprek was het tijd om de Barneveldse studenten te ontmoeten. Dat gebeurde in de aula waar de mensen van JOB suikerspinnen uitdeelden en met de studenten in gesprek gingen. De leden van de lokale studentenraad gingen rond met formulieren om klachten en tips van de studenten te verzamelen. De mbo’ers konden aangeven wat hun schoolervaringen zijn en wat er (minder) goed gaat op school. De studentraad verzamelde een postzak met formulieren en gaat hier de komende tijd mee aan de slag. Te weinig zitplekken in de aula bleek voor veel studenten een hot item.

Zichtbaar trots

Tijdens de lunch gaf locatiedirecteur Gertwim de Haas van Aeres MBO Barneveld een toelichting op het onderwijsconcept en de inrichting van de school. Na een rondleiding was de JOB-delegatie zichtbaar onder de indruk van de gebouw en de vele dieren. ”Aeres MBO Barneveld is een hele leuke en bijzondere school. De praktijk is echt verweven in de school. De studenten zijn blij met de dieren en dat ze op deze school zitten. Ik vind het bijzonder om te zien dat studenten echt trots zijn op hun school”, aldus JOB-voorzitter Roosmarijn.

Nieuwe JOB-monitor in december

Naast de jaarlijkse tour langs mbo-instellingen doet JOB elke twee jaar schriftelijk onderzoek naar de tevredenheid van mbo-studenten: de JOB-monitor. Alle mbo-instellingen doen hieraan mee. In het schooljaar 2015/2016 vulde meer dan de helft van alle mbo-studenten (56%) de JOB-monitor in. Dat zijn meer dan 267.000 mbo-studenten. In december 2017 start het nieuwe onderzoek.

Talent voor groei