Nieuwe Praktijklocattie team Hippisch Aeres MBO Barneveld

Nieuwe praktijklocatie voor paardensportopleidingen Aeres MBO Barneveld

Date

ERMELO (KNHS) – Het praktijkonderwijs van de paardensportopleidingen van Aeres MBO Barneveld (voorheen: hippisch praktijkonderwijs Groenhorst Barneveld) verplaatst vanaf 1 augustus 2018 van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo naar hippisch centrum De Graafhorst in Kootwijkerbroek. Reden voor deze verhuizing is de overvolle agenda op het Nationaal Hippisch Centrum vanwege de vele paardensportevenementen en trainingen die daar plaatsvinden en de afstand van de school tot het NHC.

De afgelopen jaren heeft de hippische opleiding van Aeres MBO Barneveld een enorme groei doorgemaakt. Een ontwikkeling die mede dankzij de samenwerking met de KNHS op de huidige praktijklocatie bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo tot stand is gekomen. Deze groei vraagt een grotere beschikbaarheid aan faciliteiten en accommodaties van de KNHS. Dit gaat knellen. Het centrum is een populaire plek voor veel gerenommeerde paardensportorganisaties die allemaal gebruik willen maken van dit prachtige centrum. Bovendien hecht de KNHS veel belang bij de diversiteit van het gebruik van hun centrum zodat alle geledingen uit de paardensport en een brede afspiegeling van hun leden daar terecht kunnen.

De nieuwe locatie in Kootwijkerbroek heeft voor Aeres een bijkomend voordeel. De locatie is dichterbij de hoofdlocatie en heeft een betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen minder geld kwijt zijn aan het reizen tussen de hoofd- en praktijklocatie. 

De KNHS en Aeres MBO Barneveld zijn in goed overleg tot dit besluit gekomen. “Het staat de verdere samenwerking niet in de weg. We hebben goede afspraken over de in samenspraak aangekochte paarden en arrangementen die door Aeres MBO Barneveld worden overgenomen. Ook blijven wij nauw betrokken bij de invulling van het hippische onderwijs van de school”  aldus Theo van der Meulen, financieel directeur van de KNHS.

Talent voor groei