RIF-subsidie brengt ontwikkeling Van Dieren Ontdekpark dichterbij

Date

Goed nieuws!

De aangevraagde RIF-subsidie ten behoeve van de plannen voor de ontwikkeling van Van Dieren Ontdekpark is toegewezen. Met de subsidiegelden kan Aeres MBO Barneveld, samen met 34 partners en organisaties uit de diersector de komende vier jaar werken aan de onderwijsontwikkeling die nodig is om studenten optimaal voor te bereiden op het werken in de dynamische dierensector.

Het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) stimuleert de samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven. Het doel van het fonds is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden.

Voor onze studenten heeft Van Dieren Ontdekpark een enorme meerwaarde: de professionals in opleiding gaan vaardigheden (softskills) ontwikkelen in een levensechte, veilige leeromgeving. Niet alleen de theorie over dieren, maar ook vaardigheden als omgaan met kritische vragen en opmerkingen, iemand gastvrij ontvangen, goed adviseren, een professionele houding aannemen en klantgerichtheid zijn belangrijk als studenten na hun opleiding aan het werk gaan. In het ontdekpark worden straks al deze vaardigheden geoefend met echte bezoekers. Voor bedrijven is het nu al mogelijk om een reservering te maken in één van de thema ruimtes.  Voor meer informatie neem contact op via:

Telefoonnummer: 088 020 6100
E-mail: marketing.vandierenontdekpark@aeres.nl

Partners van Van Dieren Ontdekpark

Meer informatie over de subsidies:

https://www.dus-i.nl/subsidies/regionaal-investeringsfonds-mbo

https://www.dus-i.nl/subsidies/regionaal-investeringsfonds-mbo/documenten/publicaties/2021/11/04/rif-projecten-tweede-aanvraagronde-2021