Sara Albone gestart als practor Dierenwelzijn en -Gezondheid

Date

Sara Albone is terug op het oude nest; ze is sinds begin september bij Aeres MBO Barneveld verantwoordelijk voor het oprichten en uitvoeren van het Practoraat Dierenwelzijn en Gezondheid.

Sara studeerde 25 jaar geleden af als dierenarts aan de University of Glasgow. In de 10 jaar na haar  afstuderen is ze in diverse dierenartspraktijken in Engeland en Nederland werkzaam geweest. In 2006 kwam Sara voor het eerst in aanraking met het onderwijs tijdens een stagebezoek van Yvonne de Jong. Ze ‘besloot’ om in Barneveld docent te worden binnen het team Dier en gezondheid. Vijf jaar geleden maakte ze de overstap naar Aeres Hogeschool Wageningen (AHW) om lerarenopleider en docentonderzoeker te worden.

Sara: “deze positie is op mijn lijf geschreven en wat voelt het fijn om weer ‘thuis’ in Barneveld te zijn! De komende vier jaar ga ik samen met docentonderzoekers uit de verschillende onderwijsteams praktijkonderzoek doen op dierengebied. De vraagstukken die wij op gaan pakken worden door de onderwijsteams en het bedrijfsleven bepaald. Door ‘urgente’ vraagstukken binnen de school op te pakken vergroten wij het dierenwelzijn en de gezondheid van de dieren op school, maar daarnaast werken wij aan het onderzoekend vermogen van de medewerkers en de onderzoekscultuur van de school. Ik heb zelf ervaren dat als docentonderzoeker de kwaliteit van mijn docentschap, begeleiding, inhoudelijke kennis en werkplezier toegenomen is. De wens om andere mbo-collega’s dezelfde ervaringen en ontwikkelingen te gunnen is een van de grootste drijfveren om practor in Barneveld te worden. Het practoraat is laagdrempelig en aanspreekbaar. Wij nodigen je uit om ons aan te spreken, te mailen of te bellen als je bij wil dragen of betrokken wil worden bij het opzetten van ons practoraat. Wees nieuwsgierig, kritisch en opmerkzaam. Wij gaan graag met je in gesprek!”