Nieuwbouw Aeres MBO Ede op het World Food Center

Date

Afgelopen week hebben Stichting Aeres Groep en WFC Development BV een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderwijsgebouw voor Aeres MBO Ede op het World Food Center. Deze zet markeert een belangrijke stap richting de toekomst, waarbij onderwijs, bedrijfsleven en kennispartners samenkomen in een dynamische omgeving.

Nieuwbouw Aeres MBO Ede op het World Food Center

Aeres MBO Ede wil in het nieuwe gebouw onderwijs verzorgen binnen de domeinen ‘voeding en gezondheid’ en ‘klimaat en natuur’. Belangrijke opleidingen zijn ‘Toegepaste Biologie’, ‘Voeding en Leefstijl Adviseur’ en mogelijk nog nieuw te ontwikkelen opleidingen. De beoogde plek van de nieuwe onderwijslocatie is achter de monumentale Frisokazerne op het WFC-terrein, op steenworp afstand van NS station Ede-Wageningen. De komende maanden werken de partijen toe naar een definitieve overeenkomst voor de ontwikkeling.

Aeres neemt hiermee het voortouw in het vormen van een regionaal Centrum voor Innovatie en Beroepsonderwijs (CIB). Het is dan ook de bedoeling dat het gebouw zo wordt ingericht dat er een optimaal klimaat ontstaat voor samenwerking; tussen studenten en tussen school, bedrijfsleven en kennispartners. Dit zal leidend zijn bij het ontwerp van de nieuwe locatie.

Win-winsituatie

Volgens vice-voorzitter Rien Komen biedt het nieuwe onderwijsgebouw op het WFC een ideale omgeving voor het verder uitbouwen van het hybride onderwijsmodel van Aeres, waarbij leren zowel in de school als in de beroepspraktijk plaatsvindt. “De samenwerking met startups, scale-ups en gevestigde ondernemingen in de sectoren food, duurzaamheid en leefomgeving op het WFC-terrein creëert een win-winsituatie voor zowel de beroepspraktijk als de studenten.” Ook voor de ontwikkelcombinatie WFC Development BV is de intentie van Aeres goed nieuws. “Deze stap geeft een impuls aan de ontwikkeling van de nieuwe kantoren en laboratoria in het gebied en wij hopen nog veel meer bedrijven en instellingen te verwelkomen met een prachtig nieuw gebouw”, aldus accountmanager Louis de Boer.

Ruimte voor innovatie

Wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede is verheugd met de ambities van Aeres. “Als gemeente hebben we een verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze inwoners. In Ede voelen we die verantwoordelijkheid en werken we onder andere aan de ontwikkeling van het World Food Center. Daarin stimuleren we bedrijven, kennisinstellingen en onderwijs om samen te werken. De komst van Aeres MBO past daar uitstekend bij.”

Klik hier voor de video van de ondertekening van de verklaring en meer beelden van de nieuw te bouwen locatie.