tuin en akkerbouw

Bedrijfsleven inspireert studenten mbo akkerbouw in webinarserie

Date

Donderdag 12 november zijn de akkerbouwdagen gestart. Een reeks donderdagen waarop sprekers uit het bedrijfsleven een podium krijgen om studenten mbo te informeren én inspireren op actuele thema’s uit de praktijk. Dit jaar natuurlijk geen fysieke bijeenkomst maar een online-webinar. En ook niet-studenten zijn van harte welkom.

De organisatie van de webinars is in handen van het Agro praktijkcluster. Een van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen. Zeven groene-mbo’s zijn aangesloten bij dit cluster en trekken samen op met het bedrijfsleven (brancheorganisaties en bedrijven) om de driehoek van onderwijs, bedrijfsleven en onderzoek aan elkaar te verbinden binnen akkerbouw en agrarisch loonwerk.

Tijdens de eerste ochtend stond het thema bewaring centraal. Fred Schra, medewerker buitendienst bij Ventri Techniek en Marcel Bennink, projectmanager bij ENGIE Refrigeration kwamen aan het woord. Het was voor de studenten even wennen om digitaal hun vragen te stellen, gelukkig kwam dit vlot op gang en ontstond er de nodige interactie. Voor a.s. donderdag, 19 november staat het thema bodem op het programma. Deze ochtend nemen René Jochems van Groeibalans en Senior Marktanalist Tim Brethouwer van Attero voor hun rekening. De komende edities gaan o.a. over nieuwe technieken, strokenteelt, plantgezondheid, biodiversiteit en bemesting. Niet studenten kunnen zich per mail melden bij Projectleider Miriam van Bree om een webinar te volgen: m.van.bree@civ-groen.nl