STIPE Aeres zoekt stagiaires voor het nieuwe schooljaar

Date

Stagiares welkom in Heerenveen

Aeres MBO Heerenveen is een kleinschalige mbo-school met profiel Groen, niveau 1 en 2. Onze studenten zijn erg praktijkgericht, het zijn dus echte doeners. Uiteindelijk willen alle leerlingen met een diploma de school verlaten, maar soms zijn er omstandigheden waardoor dit niet altijd even makkelijk gaat. Daarom is er binnen de school 3 tot 4 stagiaires aanwezig die samen met de schoolmaatschappelijk werker de leerlingen kan ondersteunen, wij noemen ons ‘STIPE’.

Voor het schooljaar 2024/2025 zijn wij op zoek naar nieuwe stagiaires.

Wat doet STIPE?
De hulpverleners van Stipe helpen de leerlingen om hun even een zetje in de rug te geven. We bekijken samen met de leerling wat er aan de hand is en hoe de leerling hier het beste aan kan werken. Met de leerling nemen wij een intake af en stellen wij een werkplan op om te werken aan de geformuleerde doelen.

Waarom zou een leerling naar STIPE gaan?
Een leerling zit op school om uiteindelijk een diploma te halen. Maar soms gebeuren er dingen in het leven waardoor school even niet lukt. Wat je dan vaak ziet is dat de leerling slechte resultaten haalt, zich ongelukkig kan voelen op school of overweegt zelfs om met de opleiding te stoppen. Praten met vrienden of familie gaat niet of helpt niet. Soms komen ze er zelf gewoon niet uit, dan staan wij vanuit Stipe voor hun klaar.

Waarbij helpt STIPE?
Leerlingen kunnen bij ons terecht voor allerlei problemen. Bijvoorbeeld:

 • als ze niet lekker in hun vel zitten of onzeker, eenzaam of angstig zijn, weinig sociale contacten hebben of als ze gepest worden;
 • vragen hebben over drugs, alcohol of roken of hiermee willen stoppen;
 • zorgen hebben over een vriend, vriendin of familie;
 • thuis in een vervelende situatie zitten, bijvoorbeeld door ruzie, mishandeling of scheiding;
 • spijbelen of geen zin hebben om naar school te gaan;
 • een kort lontje hebben en daardoor snel boosheid ervaren;
 • eet- of slaapproblemen hebben;
 • vragen hebben over geld of geld problemen hebben;
 • vragen hebben over seksualiteit, homoseksualiteit of transseksualiteit;
 • iets vervelends hebben meegemaakt en daarover willen praten;
 • een dierbaar persoon zijn verloren.

Kortom als ze ergens mee zitten dan kunnen ze bij Stipe terecht.

Stagewerkzaamheden

De stagewerkzaamheden bestaan onder meer uit: observaties, intakes, signaleren van knelpunten, trainen van sociale vaardigheden en maatschappelijk gewenst gedrag, contacten met ouders/verzorgers, docenten en samenwerkingsorganisaties. Daarnaast werken wij aan de hand van verschillende methodieken zoals oplossingsgericht, systemisch werken en motiverende gespreksvoering. Leeftijd van de cliënten: 16 jaar tot eind 20 jaar.

Belanstelling?

Wil je stagelopen bij STIPE?

Mail dan je sollicitatiebrief met CV op korte termijn aan de volgende contactpersoon: Aeltke van der Meer