Geen loting meer voor opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent

Date

Vanaf schooljaar 2024/2025 is er geen loting meer nodig voor studenten die zich aanmelden voor de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent. Deze verandering gaat gepaard met veranderingen in de opleiding dierenverzorging en de nieuwe opleiding zorgboerderij.

Oriƫntatiejaar

De verandering houdt in dat de opleidingen Zelfstandig medewerker dierverzorging en Werkbegeleider zorgboerderij op niveau 3 een gezamenlijk eerste oriëntatiejaar hebben. Voor deze opleidingen op niveau 4 geldt dit ook, maar dan gecombineerd met de opleiding Dierenartsassistent. Deze opleiding wordt alleen op niveau 4 aangeboden.

Het voordeel van een gezamenlijk eerste jaar is dat studenten zich beter en meer oriënteren binnen het werkveld van de opleidingen. Hierdoor kunnen ze aan het einde van het eerste jaar een weloverwogen keuze maken in de opleiding die het beste bij ze past.

Eerder de juiste opleidingskeuze

Ervaring leert dat studenten van de opleiding Dierverzorging en Paraveterinair Dierenartsassistent soms in het tweede of derde jaar wisselen van opleiding. Om dit te voorkomen is nu een breder oriëntatiejaar ontwikkeld om zo studenten eerder de juiste opleidingskeuze te laten maken.

Het voordeel hiervan is dat de numerus fixus (loting) voor de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent verdwijnt. Als je je aanmeldt voor 1 april, voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplichte intakeactiviteiten heb je in principe recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

Meer informatie over aanmelden vind je op onze website.