draftsport in Noorwegen en Finland

Uitwisseling voor studenten Paardenhouderij in Noorwegen en Finland

Date

Buitenlandervaring is een onderdeel van onze mbo-opleidingen. Naast vakinhoudelijke kennis leren studenten ook omgaan met andere gewoontes, normen en waarden en andere talen. 5 studenten van de opleiding Paardenhouderij hebben deze ervaring dit jaar opgedaan in zowel Finland als Noorwegen. Gedurende 2 weken zijn 3 studenten in Trondheim, Noorwegen geweest en 2 studenten in Brusaby, Finland.  

Brusbay Finland

In zowel Finland volgden de studenten een module die ging over de drafsport. In Noorwegen ging het op de Skjetlein vidregaende skole over de inzet van paarden in het Noorse toerisme en over de inzet van paarden bij mensen met een beperking. Ook in Alkmaar draaide een module die gevolgd werd door studenten uit de andere landen.

Trondheim Noorwegen

In Noorwegen hebben de studenten een prachtige rit door de Noorse bergen gemaakt. Ook hebben ze geleerd over de Noorse paardenrassen en hebben ze de paarden beoordeeld en voorgebracht. Ook hebben ze een dag meegewerkt op een therapiestal.

Uiteraard is er ook genoten van de Noorse cultuur in restaurants, zijn er een paar steden en dorpjes bezocht en hebben de studenten bezoek gekregen van hun docent Fleur Post. De wens is om de samenwerking tussen deze scholen de komende jaren voort te zetten en verder uit te breiden met een school uit Portugal.

De ervaring