Aeres VMBO & MBO en Hogeschool Van Hall Larenstein werken samen in project Zonneboot

Date

Wist je dat we als Aeres VMBO & MBO samen met Hogeschool Van Hall Larenstein een  zonneboot hebben? Met de zonneboot doet het Zonnebootteam onder meer mee aan het NK zonnebootracen in Friesland, wedstrijden van Solar Sport One en andere races en evenementen. Naast de races promoot het team de toepassing van duurzame energie door de boot bij evenementen of open dagen te laten zien.

Zonnebootteam

Het Zonnebootteam bestaat uit studenten en van Aeres MBO Leeuwarden en Hogeschool van Hall Larenstein. Afgelopen jaren kon het team niet racen vanwege de coronamaatregelen, maar dit jaar is het raceseizoen weer vol aan de gang! Dit jaar wil het team een goede start maken, door de huidige boot te innoveren, een nieuwe romp te ontwerpen én door studenten van Aeres MBO Leeuwarden erbij te betrekken."

Alle studenten kunnen onderdeel worden van het team. Student en teamleider van Hogeschool Van Hall Larenstein Sam van Wijngaarden is superenthousiast over de zonneboot en het team. “Duurzame energie is in de wereld tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Door dit project wordt het op een leuke manier in de praktijk onder de aandacht gebracht. Niet duf in de schoolbanken, maar actief samenwerken aan een project. Een project met als beloning meedoen aan een racewedstrijd met alle gezelligheid die daarbij hoort.”

Sam is ook erg blij met de nieuwe aanwas van studenten van Aeres MBO Leeuwarden: “In het verleden is gebleken hoe waardevol het is dat de studenten van het mbo en het hbo samenwerken. We leren erg veel van elkaar!”

De zonneboot en het Zonnebootteam bestaat al sinds 2007, toen nog bekend als het VHL-AOC team. Daarna heette het team (na de naamsverandering van Nordwin College) van 2012 tot 2022 VHL-Nordwin Zonnebootteam. En nu dus HVHL-Aeres Zonnebootteam.

    “Duurzame energie is in de wereld tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Door dit project wordt het op een leuke manier in de praktijk onder de aandacht gebracht. Niet duf in de schoolbanken, maar actief samenwerken aan een project. Een project met als beloning meedoen aan een racewedstrijd met alle gezelligheid die daarbij hoort.”

Sam van Wijngaarden, Student en teamleider van Hogeschool Van Hall Larenstein