Brons op het NK voor de hoveniers voor Aeres MBO Nijkerk

Date

Op het Nederlands Kampioenschap Hovenier 2024 voor alle mbo’ers in Nederland hebben twee studenten van de hoveniersopleiding van Aeres MBO Nijkerk meegestreden aan de finalewedstrijd op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

In drie dagen werkten vier hoveniersteams van verschillende mbo’s met man en macht aan hun opdracht; leg een tuin aan waarin alle elementen van het hoveniersvak verwerkt zijn. Het was heel spannend, want de jury én het publiek keken nauwlettend toe. Het niveau van alle teams was heel hoog. Alexander de Jong en Marien Hollemans van Aeres MBO Nijkerk wonnen na een close finish brons! Het team van Aeres MBO Velp wist zilver in de wacht te slepen.

De moeilijkheid van het tuinontwerp zat in de complexiteit van de plaats waar vijver, vlonder,schanskorf en cortenstalen bloembak in elkaar vielen. Ook de brug, die de teams vooraf prefab mochten maken, zorgde voor een flinke uitdaging. Trotse docent Barry Fokker: ‘Het is een onwijs knappe prestatie wat de jongens hebben laten zien tijdens de finale. Aeres MBO Nijkerk is derde van Nederland geworden en daar ben ik onwijs trots op!”.