Aeres Velp partner Lokaal Sportakkoord gemeente Rheden

Date

Mayke Rensen, directeur van Aeres Velp, tekende de intentieverklaring met Koen Vosmeijer van de gemeente Rheden om één van de partners te worden in het Lokaal Sportakkoord.

Sportminister Bruno Bruins heeft vorig jaar zomer samen met de sport, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een Nationaal Sportakkoord gesloten. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

“Aeres Velp vertegenwoordigt een belangrijke doelgroep onder jongeren tussen de 13-19 jaar. Het sluit heel mooi aan op onze pauzesport-activiteiten en de beweegtuin die in ontwikkeling is”,  aldus Jules van Meeteren, gymdocent.

Lokaal Sportakkoord
Om het plezier in sporten en bewegen bij jong en oud  meer onder de aandacht te brengen zijn er in het Nationaal Sportakkoord vijf speerpunten geformuleerd nl: Inclusief sporten & bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en vaardig in bewegen. In dit sportakkoord maken de partners met de gemeente afspraken met elkaar hoe ze deze ambities binnen de gemeente Rheden kunnen bereiken.
Mayke Rensen: “het is goed voor een ieders gezondheid om op zijn of haar manier meer te bewegen. Mensen die een goede conditie hebben zijn minder vaak ziek en voelen zich gelukkiger. Aeres Velp is blij dat zij hier een bijdrage aan kan leveren”.