Ben jij een Groene Veranderaar?

Date

Als enige mbo in Nederland biedt Aeres biologisch (dynamische) opleidingen aan. Naast de biologische en biodynamische veehouderij- en teeltopleidingen bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof is vanaf september 2024 ook de opleiding biologische teelt bij Aeres MBO Velp te volgen.

Als enige mbo in Nederland biedt Aeres biologisch (dynamische) opleidingen aan. Naast de biologische en biodynamische veehouderij- en teeltopleidingen bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof is vanaf september 2024 ook de opleiding biologische teelt bij Aeres MBO Velp te volgen.

Aeres MBO Velp start per 1 augustus 2024 met een nieuwe driejarige opleiding biologische teelt. Je kunt de opleiding in de BOL of BBL volgen. Samen met biologische ondernemers uit de regio leer je alles over de biologisch teelt. Het eerste jaar is een brede oriëntatie op de teelt, alle sectoren komen aan bod. Fruitteelt, groenteteelt / tuinbouw,  akkerbouw en ook de teelt van vaste planten, bloembollen etc. Eén dag in de week is projectendag: dan ga je met je medestudenten naar biologische bedrijven in de regio om daar te kneepjes van het vak te leren. Na het eerste jaar kun je je verder verdiepen in je teelt naar keuze. Op basis van vragen uit de praktijk ga je aan de slag met de theorie én de praktijk. Vanaf dag één ben je zelf aan het werk in het veld, ook op reguliere schooldagen. Want door te doen leer jij het beste!

 

Meer weten? https://www.aeresmbo.nl/velp/biologische-teelt

 

Aeres MBO Dronten Warmonderhof heeft een rijke geschiedenis in de kennis en kunde van biologisch-dynamische (BD-) landbouw. Op Warmonderhof word jij de vakexpert die kan meebouwen aan de landbouw van de toekomst. Direct naast de school ligt de praktijkboerderij: een gemengd BD-bedrijf van 85 hectare, met tuinbouw, akkerbouw en veehouderij. Doe je een BOL-opleiding, dan breng je elke middag de opgedane theorie in de praktijk. Warmonderhof is één van de grootste en oudste biologisch-dynamische landbouwbedrijven van ons land. Daardoor is er veel praktische kennis over de biologische en biologisch-dynamische manier van werken.

 

Op de driejarige (Niveau 3) of vierjarige (Niveau 4) BOL-opleiding leer je de landbouw van binnenuit kennen door te studeren, werken en wonen op één locatie. Door er dag en nacht te zijn ontstaat verbinding met de plek en het werk. Juist die verbintenis met de dieren, planten en bodem is de essentie van de landbouw. 's Ochtends zit je in de klas, 's middags sta je op het land. De tweejarige BBL-opleiding richt zich meer op volwassenen en is opgebouwd uit één theoriedag per week  en twee dagen per week werken op een biologische of BD-boerderij. Het opdoen en uitwisselen van plannen en kennis zijn van onschatbare waarde voor jouw toekomst in de landbouw.

 

Meer weten? https://aereswarmonderhof.nl/

 

Met een biologische mbo opleiding van Aeres ben je voorbereid om het verschil te gaan maken en mee te bouwen aan een duurzame toekomst voor de agrarische, groene sector en de natuur in Nederland.