Bloembinder Nienke van Beijnum ons goud in groen

Date

Nienke van Beijnum, student van Aeres MBO Velp, werd 24 maart online tot winnares Bloembinder gekroond en ontving de gouden medaille, een trofee, een certificaat en een aandenken van het alternatieve Nederlands kampioenschap Bloem, Groen en Styling. Wat zijn we ongelofelijk trots op deze creatieve student. Zes finalisten maakten een frameboeket in het thema Covid-19, de uitslagen lagen dicht bij elkaar maar het filmpje, die ze allemaal moesten maken, gaf de doorslag voor de jury om Nienke tot winnares uit te roepen.

Groen hart met een gouden rand!

In het winnende filmpje is precies te zien en te horen hoe Nienke tot haar Covid-19 frame kwam. Nienke: ‘De virusbol vormt het hart van het frame. De mensheid probeert grip te krijgen op het virus middels vaccinatie en maatregelen, dat is vertaalt in de harige bloembol in de vorm van een tulp. Met de bloemen wil ze de lichtpuntjes in deze tijd vertalen. De bloemen gaan alle kanten op in het frameboeket net als de ups en downs van de maatregelen.”

 

Groene scholen zijn niet voor één gat te vangen maar werken creatief naar alternatieven

De teleurstelling was groot toen in januari het bericht van Skills Heroes kwam dat The Finals 2021 dit jaar geen doorgang zou vinden. De organisatie achtte een gegarandeerd veilig evenement in maart niet haalbaar en niet passend in deze bijzondere tijd. Docenten en skills coördinatoren van de opleiding bloem, groen en styling sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief voor deze vakwedstrijden.

Samen organiseerden Lentiz, Curio, Wellant, Skalda, Zone.college en Aeres de vakwedstrijd bloembinden op een veilige manier. Alle kandidaten maakten een werkstuk op basis van een eigen frame op het thema "Covid-19" en een Mystery Box van Flora Podium. Ze maakten een film over de totstandkoming van het werkstuk en stuurden het op naar een deskundige jury.

Uitdaging voor de studenten
De studenten in deze leeftijdscategorie hebben door Covid-19 zo weinig leuke dingen. Onderling kunnen ze al niet afspreken of gezellig samen uit eten en bijpraten over dat wat een jongvolwassene nu eenmaal bezig houdt naast school. De wedstrijd was daarom extra welkom voor hen. Deze zes scholen doen jaarlijks mee aan de Skills Heroes van Skills Nederland waar studenten strijden om het Nederlands kampioenschap in hun vakopleiding.

Nienke is 20 jaar en komt uit Veenendaal. Zij heeft vorig jaar haar niveau 3 diploma Bloemstylist behaald en is dit schooljaar gestart met de gespecialiseerde BBL-opleiding; Vakexpert bloem, groen, styling. Haar werkgever, Bloemsierkunst van Binsbergen uit Opheusden, is ongetwijfeld net zo trots op Nienke als Aeres Velp. Bij haar werkgever doet ze alle ervaring op die nodig is om een goede, vakkundige en creatieve arrangeur te worden.

Wil jij dit nou ook? Meld je dan aan voor de proeflessen van 12 april en de informatieavond van 10 juni via deze website. We zien je graag!