Bloemstudent Thijs plaatst zich voor Skills the Finals

Date

Ondanks corona konden de kwalificatiewedstrijden Bloem gelukkig wel doorgaan. Bij Lentiz in Naaldwijk gingen 11 mbo-bloemstudenten uit het hele land de strijd met elkaar aan om een plekje te veroveren voor de Nederlandse kampioenschappen, Skills the Finals. Samen met 7 studenten van de andere groene scholen; Lentiz, Terra, Curio, Yuverta, Zone.college en Scalda heeft Thijs, mbo-bloemstudent van Aeres MBO Velp, zich geplaatst.

Deelnemers gingen in de kwalificatiewedstrijd aan de slag met diverse werkstukken zoals een tafelversiering, handgebonden boeket en corsage. Creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes zijn hierbij erg belangrijk. Na een lange dag was de prijsuitreiking. Thijs zat niet bij de eerste drie maar hij vond het zelf belangrijker dat hij door was. De punten komen één dezer dagen binnen zodat Thijs weet waar hij op moet trainen.

Skills the Finals

WorldSkills Netherlands organiseert het evenement op 31 maart en 1 april 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht in nauwe samenwerking met de Utrechtse mbo-scholen ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto en Yuverta.

WorldSkills 2022 Shanghai
De aankomende kampioen Bloembinden gaat in principe ons land vertegenwoordigen op de WorldSkills in China, Shanghai. Deze wedstrijd is in principe gepland van 12 t/m 17 oktober 2022.