Finale Nationale wedstrijd Tuinaanleg met Velps team

Date

Tijdens de Groene Sector vakbeurs strijden er 4 teams van 2 studenten om het Goud. Het team van Aeres MBO Velp, Tom Thomassen en Willem Mateman met coach Elbert Roordink, heeft zich samen met drie andere teams geplaatst in de 3-daagse finale. Welk team er uit de bus zal komen als Nederlands kampioen gaan we volgende week meemaken.

Naast Aeres Velp strijden Yuverta Houten, Yuverta Nijmegen en Zone.college Doetinchem mee voor het kampioenschap. In hal 1 werken de studenten van 8 tot en met 10 maart aan de finaleopdracht. Op donderdag 10 maart maakt de jury de winnaars bekend. Welk team mag zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2022 noemen? John Koomen, vicevoorzitter van Koninklijke VHG reikt de prijzen uit.

Hoog niveau
Tijdens deze wedstrijd leggen de hoveniers in opleiding een tuin aan van circa 20 m2, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie, samenwerken en veilig werken. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst is ook groot: de wedstrijd biedt studenten een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor de school en de opleiding.

Winnaars
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. bezoekers kunnen zich voor gratis toegang registreren via deze link. Op donderdag 10 maart maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team gaat deel uitmaken van een Nederlands team van mbo-studenten dat deelneemt aan de WorldSkills in Shanghai, die gepland staan in oktober dit jaar.

Organisatie
De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Collant Arbeidsmarkt, WorldSkills Netherlands en sponsoren maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Aeres MBO
Aeres MBO is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Verspreid over elf locaties in Gelderland, Utrecht, Friesland en Flevoland biedt Aeres MBO vakopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs.