Groei in één jaar door tot Vakexpert in de Bloemenbranche

Date

Er is veel werk in deze sector. Jij hebt stijl, jij bent creatief en jij wilt méér en net dát stapje extra als Bloemist! Je rondt dit jaar je niveau 3 of 4 opleiding af in vakbekwaam of bedrijfsleider/ondernemer bloem, groen & styling maar voor je gevoel ben je nog niet klaar. Of je bent al een paar jaar aan het werk in het bedrijfsleven en op zoek naar een meer uitdaging. Bij Aeres MBO Velp kun je in de opleiding Specialist Bloem je eigen stijl nog beter ontwikkelen en leer je bijzondere arrangementen vormgeven. Je groeit nu in één jaar door tot een ware vakexpert.

Informatie uit de eerste hand!

Wij vroegen de studenten die in 2020 geslaagd zijn voor deze opleiding, wat de meerwaarde is van de extra jaren die zij na hun niveau 3 of 4 diploma gevolgd hebben:

Tessa Vink: “Er is aandacht voor het hele ontwerpproces, dit gaat voorbij het gewone bloemwerk. Je daagt jezelf uit en komt ook tot een echte ‘eigen’ stijlontwikkeling”.

Levy Spanjer: “Dit gaat een paar stappen verder dan wat je als bloemist dagelijks doet, er is veel aandacht voor innovatie en groot werk. Het stapelen van de opleiding, vakexpert doen na je opleiding tot vakbekwaam medewerker, zorgt ervoor dat je kennis verder kunt uitdiepen en keuzes beter kunt onderbouwen. Je leert veel beter communiceren. Doorzettingsvermogen en plannen zijn belangrijk hierbij. Er is veel uitwisseling tussen de studenten zelf, wat je stimuleert en inspireert”.

Dirkjevan Binsbergen: “Een prachtige en uitdagende opleiding. Het is altijd goed om door te leren  en jezelf verder te ontwikkelen; dat is goed voor jezelf maar ook voor het vak van bloemist. Het bedrijf investeert maar krijgt er ook veel voor terug. De wisselwerking tussen bedrijf, student en de opleiding is super belangrijk”.

Voldoende werk in de Bloemsector
Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten als bloemenarrangeur. Je kunt ook een tuincentrum of bloemenspeciaalzaak runnen. Heb je bloemisten in dienst die je graag wilt laten opleiden tot vakexpert om zo je eigen bedrijf een boost te geven? Laat ons je informeren over de mogelijkheden.

Floral Education Center
Wil je een gesprek of heb je een vraag voor één of onze bloemdocenten? Mail ons en dan plannen we een gesprek in. Sinds 2019 is Aeres MBO Velp een Floral Education Center, het kwaliteitsmerk van de branche voor bloemisten de VBW.

Je kunt je ook direct aanmelden voor deze inspirerende opleiding Specialist Bloem (Vakexpert BBL), kijk dan op https://www.aeresmbo.nl/velp/ons-opleidingsaanbod/specialist-bloem-bbl