Hoveniers bij Hart van Nederland

Date

Afgelopen week waren studenten van de hoveniersopleiding van Aeres MBO Velp te zien bij SBS6 Hart van Nederland. Het was een item over het tekort aan werknemers in de hovenierssector. Lukas en Jayden die aan het werk waren in de duurzame tuin in Oosterbeek, zijn vanaf het eigen groene vmbo doorgestroomd naar de hoveniersopleiding bij Aeres MBO Velp. Jayden antwoordde op de vraag van de verslaggeefster over de grote vraag naar vakmensen: “daar word ik wel heel vrolijk van, het is echt mooi werk en fijn dat er wat te doen is!”

Hans Willem Brussee van hoveniersbedrijf De Groene Vingers gaf aan dat, mede door corona, er veel vraag is om tuinen te laten ontwerpen en aanleggen: ‘we moeten wel eens nee zeggen op dit moment, zo druk is het!” Jeroen Zijlmans van de VHG Branchevereniging zegt in de uitzending dat vorig jaar de groei van de studenten in de sector is gestegen met bijna 50%. Dit valt deels te verklaren door het succes van de Groene Hotspots, waar Aeres Velp er één van is. Groene hotspots zijn speciaal opgezet om de doorstroom van het groene vmbo naar het groene mbo te bevorderen maar ook om beter samen te werken met de praktijkbedrijven. Bij Aeres Velp is er plek voor nieuwe studenten in de BBL en de BOL maar ook in de avondvakopleiding Hovenier, die onder het trainingscentrum valt.

Webinar Informatieavond 11 maart
Naast het hoveniersvak heeft Aeres MBO Velp de opleidingen Bloem en Styling & Design in huis. Mooie creatieve beroepen. Ook daar is nog plek voor het nieuwe schooljaar. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de Webinar van 11 maart via https://www.opendagvelp.nl/inschrijven-webinar. We leggen die avond de focus op de beroepspraktijk.
De proeflessen van 10 maart gaan we coronoproof organiseren, deelnemers kunnen zich aanmelden via /agenda/velp/proeflessen-10-maart-2021